Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί είναι καλό να πίνουμε ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί;

Γράφει: Μαρία Καραμέτου.
Ο τρόπος που ξεκινάμε την ημέρα μας είναι πολύ σημαντικός. Και το ζεστό νερό με λεμόνι αποτελεί μια πρώτης τάξεως διατροφική συνήθεια με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.
Αν και ορισμένοι ίσως να αναγουλιάζουν στην σκέψη και μόνο της ξινής γεύσης του λεμονιού, όλο και περισσότεροι ειδικοί, όπως αναφέρει το Health, συνιστούν μια κούπα ζεστό νερό με λεμόνι την ημέρα για τους εξής λόγους:
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο. Η βιταμίνη C μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε τα κρυολογήματα και το κάλιο διεγείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, επίσης βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η οποίες βοηθάνε στη μείωση της πείνας. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που διατηρούν μια πιο αλκαλική δίαιτα χάνουν βάρος γρηγορότερα.
Ενισχύει την πέψη
Το ζεστό νερό χρησιμεύει για την τόνωση της γαστρεντερικής οδού. Τα λεμόνια και τα λάιμς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες βοηθώντας στην αποβολή των τοξινών και στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Απομακρύνει τις τοξίνες
Ο χυμός του λεμονιού βοηθάει στην αποβολή των ανεπιθύμητων υλικών επειδή αυξάνει το ποσοστό ούρησης. Επομένως οι τοξίνες αποβάλλονται γρηγορότερα με αποτέλεσμα ένα υγιές ουροποιητικό σύστημα.
Καθαρίζει το δέρμα
Η βιταμίνη C βοηθά στην μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων. Το νερό με λεμόνι καθαρίζει τις τοξίνες από το αίμα, με αυτό τον τρόπο βοηθά στο να διατηρηθεί το δέρμα καθαρό.