Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Έρευνα: Δείτε που καταλήγουν το 88% των photo που ανεβάζετε στο facebook!

Διαβάστε για την ερευνα σχετικά με το που καταλήγουν οι photo που ανεβάζετε στο facebook και ξανασκεφτείτε το..
Σύμφωνα με ερευνα που πραγματοποίησε ο οργανισμός Internet Watch Foundation, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο Λονδίνο, το 88% των photoστο facebook με γumνούς εφήβους καταλήγουν και χρησιμοποιούνται σε πορvογρaφικa sites.
Η ερευνα έδειξε, οι photo αυτές υποκλέπτονται από «παρασιτικούς» ιστότοπους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούν για πολύ κακούς σκοπούς.
Χαρακτηριστικό της τρομακτικής διάστασης που έχει πάρει το φαινόμενο αυτό είναι ότι εντός 48 ωρών ερευνας, οι ειδικοί του IWF εντόπισαν 12.224photo και videos, που είχαν δημοσιευτεί σε 68 διακριτικά sites, blogs και κοινωνικά δικτύων, το περιεχόμενο των οποίων ήταν ακατάλληλο.
Συνολικά η ερευνα έδειξε ότι 10.776 εξ αυτών, δηλαδή το 88 % , υποκλάπηκαν από το facebook και στη συνέχεια δημοσιεύτηκα σε άλλους ιστότοπους. Οι γumνές photo συχνά βρίσκονται σε κλεμμένα κινητά τηλέφωνα ή αποστέλλονται μέσω e-mail ή mms.
«Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία ανωνυμίας όπου οι νέοι έχουν την ανάγκη να δείξουν ότι υπάρχουν, διψάνε για αναγνώριση», υπογραμμίζει για τη γαλλική free-press Metro, o κοινωνιολόγος Michel Fize. «Μία ανάγκη να είσαι κάπου ένας σταρ. Όμως αν ο Warhol είπε ότι μπορούμε όλοι να είμαστε διάσημοι για ένα τέταρτο της ώρας, με το Internet, αυτό το τέταρτο μπορεί να διαρκέσει για όλη τη ζωή.», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που συμβεί το κακό και η photo ενός εφήβου βρεθεί σε κάποιο ανεπιθύμητο site, δεν αρκεί να διαγράψει το λογαριασμό facebook που διατηρεί, ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Άμα με κάποιο τρόπο η γumνή photo περάσει στο Διαδίκτυο, ο έλεγχος χάνεται προειδοποιεί ο IWF.
ΠΗΓΗ: http://totasaki.gr/