Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ποδήλατα πόλης

Τα ποδήλατα πόλης έρχονται σε διάφορους τύπους, ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ διαδεδομένα και στη χώρα μας. Στις ευρωπαϊκές χώρες τα ποδήλατα πόλης χρησιμοποιούνται κατά κόρον εδώ και πολλά χρόνια. Ο κόσμος σιγά σιγά αρχίζει και κινείται όλο και περισσότερο και στους δρόμους, έτσι δημιουργήθηκε  η ανάγκη για ένα ποδήλατο άνετο (όπως αυτό του βουνού) αλλά με λετπότερες ρόδες για γρηγορότερη και πιο άνετη μετακίνηση. Τα ποδήλατα πόλης απευθύνονται στον κόσμο που θέλει να ξεκινήσει το ποδήλατο για την εξάσκησή του, να κάνει μερικές κοντινές βόλτες για αρχή, αλλά και πιο μακρινές όταν αρχίζει και γυμνάζετα όλο και περισσότερο. Επίσης, τα ποδήλατα πόλης θα κινηθούν άνετα σε όλες τις μετακινήσεις σας στην πόλη αλλά και σε κάποιους ήπιους χωματόδρομους.
Χωρίς ανάρτηση. Γι' αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν το ποδήλατο ή να το ξαναθυμηθούν, αρχίζοντας γύρω από τους δρόμους της γειτονιάς και στόχο διαδρομές ακόμα κι έξω από την πόλη. Καλό για τα πρώτα βήματα της καλιτέρευσης της φυσικής μας κατάστασης.
Με εμπρόσθια ανάρτηση. Για το χομπίστα που θα κάνει τα πρώτα του βήματα στην πόλη αλλά δεν θα πεί όχι και στον ήπιο χωματόδρομο της εξοχής, όταν θα το πάρει μαζί του για το Σαββατοκύριακο.
Γυναικείο ποδήλατο. Με εμπρόθια ανάρτηση. Για τη γυναίκα που βαρέθηκε το γυμναστήριο ή θέλει να πηγαίνει με το ποδήλατο σε αυτό. Μπορεί να συνοδέψει το ταίρι της σε κοντινές ή μακρινές αποστάσεις με την ανάρτηση στο εμπρόσθιο μέρος αλλά και κάτω από τη σέλα να προσδίδει την άνεση που απαιτείται ακόμα και στους κακούς δρόμους της πόλης.
Γυναικείο εξοπλισμένο ποδήλατο. Το ποδήλατο όπως το αγαπήσαν οι γυναίκες στα πρώτα του χρόνια. Με καλαθάκι, φώτα, σχάρες, όλα όσα χρειάζονται ώστε η μετακίνηση στην πεζοδρομημένη Γλυφάδα και την Παραλιακή στο ύψος του Φλοίσβου μέχρι τους ποδηλατόδρομους της Καρδίτσας να είναι απολαυστική. Τα ψώνια και οι κοντινές αποστάσεις έχουν πλέον περισσότερη πλάκα στην πόλη.
Σπαστό ποδήλατο πόλης. Από το σπίτι στο σταθμό του ΤΡΑΜ και του METRO, διπλώστε το, επιβιβαστείτε, ξεδιπλώστε, ποδηλατίστε μέσα στην πόλη και πάρτε το μαζί σας στο γραφείο. Στις διακοπές βάλτε το στο σκάφος και όταν δέσει το σκάφος στην προβλήτα αντί να περπατήσετε μέχρι την πόλη, απολαύστε τη βόλτα στο νησί πάνω σε ένα τα πιο cool πτυσσόμενα ποδήλατα της αγοράς.