Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ζήσε το μπαλκόνι σου όσο καλύτερα μπορείς

Από τη Ζωή Κίττα.
Είναι λίγα πια τα διαμερίσματα στην Ελλάδα που δεν έχουν μπαλκόνι και με απλές πινελιές, όσο μικρό και αν είναι αυτό, μπορεί να λειτουργήσει ως "όαση" τους καλοκαιρινούς μήνες.
Άσχετα από τον αν πάμε διακοπές ή όχι -και πόσο- ζούμε σε μια χώρα που μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε το "έξω" τους μισούς μήνες του χρόνου. Δες, λοιπόν, τι μπορεί να κάνεις για να ευχαριστηθείς τους έξω χώρους του σπιτιού σου όσο περισσότερο μπορείς.
1. Καθαριότητα πρώτα από όλα
Και δεν εννοούμε μόνο το σκούπισμα και το "δρόσισμα" που είναι απαραίτητα για να νιώσεις όμορφα για το μέρος όπου θα περάσεις έστω και λίγη ώρα το καλοκαίρι.
Αντικατέστησε τις σπασμένες γλάστρες και πέτα όλα τα περιττά που μπορεί να έχουν μαζευτεί σε διάφορα σημεία της βεράντας χωρίς να δίνεις σημασία.
Θυμήσου ότι αν φροντίζεις καθημερινά από λίγο την καθαριότητα του μπαλκονιού σου δεν θα είναι ποτέ απεριποίητο, ούτε θα τρελαθείς κάποια στιγμή που θα θελήσεις να βγεις έξω και δεν θα έχεις που να ακουμπήσεις.
2. Κράτα τα έντομα μακριά
Φρόντισε να μην υπάρχουν στάσιμα νερά που προσελκύουν τα κουνούπια, ενώ μικρά αρωματικά φυτά λειτουργούν ωραιότατα ως φυσικά εντομοαπωθητικά.
3. Αναπαυτικά έπιπλα
Εντάξει... Ακόμη και αν δεν μπορείς να αλλάξεις το πλαστικό σαλονάκι που έχεις τόσα χρόνια δεν πειράζει. Ρίξε μερικά μαξιλαράκια, ένα όμορφο τραπεζομάντιλο και είσαι έτοιμη.
Αλλιώς, τα bazaar που γίνονται ακόμη και σε αυτή την αγορά είναι διαρκή πια, οπότε πιθανότατα να βρεις κάτι φρέσκο που σηκώνει η τσέπη σου.
4. Φωτισμός
Η χαλάρωση απαιτεί χαμηλό φωτισμό, έτσι μερικά φαναράκια που μπορείς να βρεις σε πολύ οικονομικές τιμές και σε απίθανα χρώματα θα δώσουν την ατμόσφαιρα που χρειάζεσαι για τα βραδάκια που θα αποφασίσεις να κλείσεις την τηλεόραση και να απολαύσεις παρέα, κουβέντα, μουσική, ή ένα βιβλίο.
Συνδύασέ τα μάλιστα με κανένα αρωματικό κεράκι κάπου στην άκρη και σίγουρα θα "ταξιδέψεις" αλλού χωρίς να έχεις κουνήσει ρούπι από το σπίτι σου.
5. Πρασίνισε το σύμπαν
Τα λουλούδια και η πρασινάδα θα δώσουν άλλη πνοή στο μπαλκόνι σου. Πριν ξεκινήσεις τις αγορές συμβουλέψου κάποιον ειδικό ή αν δεν έχεις χώρο, ακολούθησε τις δικές μας συμβουλές και πρασίνισε τους τοίχους σου.