Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Τα μήλα και η καρδιά

Τα μήλα είναι πλούσια σε φλαβονοειδείς ουσίες. Πιθανόν χάρις στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες να είναι μεταξύ των πρωταθλητών της καταπολέμησης κινδύνου προσβολής από καρδιακές και αγγειακές παθήσεις.
Βασικά τα μήλα μπορεί να μας προστατεύουν από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.
Το ίδιο φαίνεται να ισχύει σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες και για τα αχλάδια και το κρασί.
Οι προστατευτικές δράσεις των μήλων σχετίζονται με μείωση της οξείδωσης της κακής χοληστερόλης LDL και του κίνδύνου στένωσης ζωτικών αρτηριών καρδίας και εγκέφαλου. Η απόφραξη τους οδηγεί συχνά στο θάνατο.
Το μήλο εκτός από τα οφέλη του για την καρδία και τις αρτηρίες μας είναι ωφέλιμο και για άλλα συστήματα του οργανισμού μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι συμβάλει στη μείωση του κινδύνου προσβολής από καρκίνο του παχέος εντέρου, του προστάτη και του πνεύμονα.
Επίσης μερικές ερευνητικές εργασίες έδειξαν ότι ο χυμός του μήλου αυξάνει την παραγωγή νευροδιαβιβαστών. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και πιθανόν να επιβραδύνει την εγκατάσταση άνοιας λόγω γήρανσης.  
Να θυμάστε ότι είχε δίκιο η μητέρα σας που σας έλεγε ότι ένα μήλο την ημέρα κάνει το γιατρό πιο πέρα και μην αμελείτε την υγιεινή σας διατροφή για καλύτερη και μακρύτερη ζωή.