Οι περισσότεροι από
εμάς τα έχουμε δοκιμάσει. Άλλοι τα έχουν στο καθημερινό διαιτολόγιο και είτε το
ξέρουν είτε όχι, κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό τους. Πρόκειται για τα 10
καλύτερα τρόφιμα, που πρέπει να εντάξουμε στις συνήθειές μας...
1. Άπαχο γιαούρτι
Κατά προτίμηση ελληνικό. Είναι μία εξαιρετική τροφή για τη
δίαιτά σας, η οποία συνδυάζεται με τα φρούτα της επιλογής σας, καθώς και με
δημητριακά. Αποτελεί πηγή ασβεστίου και σημαντικό σύμμαχο στην ενίσχυση της
φυσικής χλωρίδας του κόλπου της γυναίκας, γεγονός που την προστατεύει από
κολπίτιδες και μυκητιάσεις.
2. Αβοκάντο
Δίνει εξαιρετική γεύση στις σαλάτες σας, ενώ προστατεύει ταυτόχρονα
και την καρδιά σας. Η συχνή κατανάλωσή του, μπορεί να οδηγήσει στη μείωση της
“κακής” χοληστερόλης, ενώ ενισχύουν την απορρόφηση του λυκοπένιου, που είναι
απαραίτητο για τον οργανισμό μας.
3. Σολομός
Πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά, με ισχυρή αντιοξειδωτική και
καρδιοπροστατευτική δράση. Επίσης, τα Ω-3 λιπαρά βοηθούν στη διαύγεια της
σκέψης. Η κατανάλωση σολομού 2 φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον
κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 30%.
4. Ελαιόλαδο
Ο βασιλιάς της Μεσογειακής Διατροφής, που μειώνει σημαντικά
την “κακή” χοληστερόλη. Καταναλώστε το όσο μπορείτε ωμό, προσοχή όμως όταν
κάνετε δίαιτα στην ποσότητα που καταναλώνετε. Αντικαταστήστε το βούτυρο ή τη
μαργαρίνη και μαγειρέψτε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που έχει υποστεί τις
λιγότερες επεξεργασίες.
5. Φασόλια
Πώς θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, ότι τα φασόλια θα ήταν
σε αυτή τη λίστα! Και όμως, προσφέρουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες , πρωτεΐνες
και αμέτρητα συστατικά που χρειαζόμαστε όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.
Χρησιμοποιήστε τα σε σαλάτες, ορεκτικά, συνοδευτικά ή επιλέξτε την κλασική
ελληνική φασολάδα!
6. Ξηροί καρποί
Οι ανάλατοι ξηροί καρποί, περιέχουν Ω-3 λιπαρά, αμινοξέα και
αντιοξειδωτικά, τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά στην πρόληψη των
καρδιαγγειακών νοσημάτων. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις θερμίδες
τους όμως, όταν βρίσκεστε σε δίαιτα.
7. Μπρόκολο
Ίσως ο πιο “δυνατός” σύμμαχός μας, ενάντια στον καρκίνο και
τα καρδιακά προβλήματα! Η κατανάλωσή του 2 φορές την εβδομάδα, μπορεί να
μειώσει τον κίνδυνο νοσημάτων που απειλούν τη ζωή μας κατά 26%.
8. Σπανάκι
Ο Popeye κάτι ήξερε! To σπανάκι περιέχει λουτεΐνη που μας
προστατεύει από το έμφραγμα, αφού κρατάει τις αρτηρίες μας “καθαρές” από τη
χοληστερίνη. Επίσης, είναι πλούσιο σε σίδηρο, που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου
στα κύτταρα, δίνοντάς μας ενέργεια!
9. Τομάτες
Μία σημαντική ασπίδα προστασίας! Περιέχουν λυκοπένιο, το
γνωστό αντιοξειδωτικό το οποίο προστατεύει σημαντικά από τον καρκίνο του
στήθους και τα καρδιακά προβλήματα.
10. Πιπεριές
Απαραίτητες για τη μάχη κατά της γήρανσης! Οι πιπεριές, και ιδιαίτερα οι κόκκινες, περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία βοηθά το πρόσωπό μας να μην έχει ρυτίδες και να δείχνει πιο φρέσκο. Επίσης, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη C για να αναρρώσετε από ένα κρύωμα που σας ταλαιπωρεί...
Απαραίτητες για τη μάχη κατά της γήρανσης! Οι πιπεριές, και ιδιαίτερα οι κόκκινες, περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία βοηθά το πρόσωπό μας να μην έχει ρυτίδες και να δείχνει πιο φρέσκο. Επίσης, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη C για να αναρρώσετε από ένα κρύωμα που σας ταλαιπωρεί...