Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Ενεργοποίηση του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης για το Αμύνταιο και ολόκληρη τη Φλώρινα»

Σήμερα ο βουλευτής Π.Ε Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου και ο  δήμαρχος Αμυνταίου Γ. Λιάσης συναντήθηκαν με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» (ΕΥΔΑΜ) Πελοπίδα Καλλίρη, αρμόδιο για θέματα επενδύσεων σε περιοχές που επηρεάζονται από την απολιγνιτοποίηση.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κυριάρχησε η ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης των εν εξελίξει διαδικασιών αξιολόγησης προτάσεων ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε Φλώρινας, με έμφαση σε εκείνες που αφορούν τη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Αμυνταίου.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ κ. Καλλίρη έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο των πρόσφατων προσκλήσεων για περιοχές απολιγνιτοποίησης συνολικά 721 επενδυτικά σχέδια που καλύπτουν όλο το εύρος της επιχειρηματικότητας - από τις πολύ μικρές έως τις μεγάλες επιχειρήσεις - και θα έχουν αξιολογηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Με αφορμή την προχθεσινή εκδήλωση δικτύωσης για το Πρόγραμμα ΔΑΜ του ΕΣΠΑ στη Κοζάνη, ο Σταύρος Παπασωτηρίου ανέλυσε στον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ τις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζονται γενικότερα στη Φλώρινα και ιδιαίτερα την ανάγκη

κατάλληλης διαμόρφωσης των μελλοντικών προσκλήσεων του Προγράμματος έτσι ώστε αυτές να στοχεύουν ευθέως στην άμεση αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού στο νομό.

Ο δήμαρχος Αμυνταίου Γ. Λιάσης ευχαρίστησε τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ για την πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης και αναγέννησης του Ορυχείου Βεγόρας ύψους 30,4 εκατ. € με μοναδικό δικαιούχο τον Δήμο Αμυνταίου και ωφελούμενες οικογένειες που έχουν πληγεί από την απολιγνιτοποίηση της περιοχής.