Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Μήνυμα για την έναρξη του νέου σχολικού έτους

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους ο Πρόεδρος Νικόλαος Ευαγγέλου και τα μέλη της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Φλώρινας εύχονται καλή αρχή σε όλες τις μαθήτριες, σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Μια ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας διαδρομής γεμάτη χαρά, αγωνία, χαμόγελα, δυσκολίες, ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, όπως και η καθημερινή ζωή, με στόχο τη διεύρυνση νέας γνώσης, την εξέλιξη, την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και την καλλιέργεια ταλέντων.

Η ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση αποτελεί κύριο στόχο της κυβέρνησης και τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στον τομέα της παιδείας τον οποίο προσπαθεί να ενισχύει και να αναπτύσσει κάθε χρόνο. Έχοντας ως εφαλτήριο το χρέος απέναντι στα παιδιά μας η πρόοδος και η εξέλιξη της παιδείας θα επέλθει με τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης με επίκεντρο πάντα τις μαθήτριες και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η εκπαίδευση στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και τα παιδιά μας βρίσκονται σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια αναβάθμισε  τη Δημόσια Παιδεία, όπως :

• Η λειτουργία της Ειδικής Ψηφιακής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών (stop-bullying.minedu.gov.gr) και η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού από το Υπουργείο Παιδείας.

• Η ίδρυση 5 νέων Πρότυπων και Πειραματικών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν το νέο σχολικό έτος 2024-25 και άλλων 6 δημόσιων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που χαρακτηρίστηκαν ως Πειραματικά - Πρότυπα Σχολεία.

 • Η αναβάθμιση του συστήματος της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

• Η ψήφιση του νόμου για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στη χώρα μας.

 Αλλά και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την παιδεία υποδηλώνουν ότι αποτελεί προτεραιότητά του, βελτιώνοντας την καθημερινότητα παροχής της εκπαίδευσης: Αναφέρθηκε στη θετική επίδραση της τεχνολογίας και στον τρόπο, που αυτή εμπλουτίζει το μάθημα, στη διάθεση 250 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ανακαίνιση εκατοντάδων σχολικών μονάδων ανά τη χώρα, στο μικρό – αναλογικά – ποσοστό των τμημάτων που συγχωνεύονται: από τα 61.000, λιγότερο από 1.000, προκειμένου το μάθημα να γίνει πιο αποδοτικό, στην απαγόρευση της χρήσης των κινητών, το ενδεχόμενο να κλειδώνονται σε ντουλαπάκια στο σχολείο αλλά και στη μάχη κατά του εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στους γονείς, που τους χρειάζεται ως συμμάχους στο πλευρό του. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επίκεντρο τον άνθρωπο στοχεύουν συνεχώς στην αναβάθμιση όλων των σημαντικών τομέων της ζωής μας και ιδίως της Παιδείας της πατρίδας μας ενός τομέα που καθορίζει το μέλλον και τη ζωή του ανθρώπου και τη διασφάλιση της προόδου, της εξέλιξης και της ανάπτυξης μέσα από σύγχρονα μέσα και εργαλεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές μαθήτριες και τη διασφάλιση καλύτερων προοπτικών για το μέλλον.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες και όλους, μαθήτριες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΔΕΕΠ Ν.Δ. Φλώρινας