Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΞΙ ΟΜΗΡΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Σε συνέχεια της ανάκτησης από τον Ισραηλινό Στρατό των σορών 6 ομήρων της Χαμάς, από σήραγγα στη Ράφα της Γάζας (31.8.2024), το ΚΙΣΕ απέστειλε προς τους πρέσβεις του Ισραήλ, Νόαμ Κάτς, και των ΗΠΑ, Τζόρτζ Τσούνις (2.9.2024), το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα:

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣ) και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός συμμετέχουν στο πένθος του Ισραηλινού και του Αμερικανικού λαού για τον θάνατο των πέντε Ισραηλινών και ενός Αμερικανο-Ισραηλινού ομήρων που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα, το περασμένο σαββατοκύριακο.

Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός και την επιστροφή των ομήρων, η τρομοκρατική αυτή οργάνωση δεν δίστασε, για μια ακόμη φορά, να δολοφονήσει εν ψυχρώ έξι νέους ανθρώπους, μετά από φρικτά βασανιστήρια που υπέστησαν στα έγκατα της Γάζας για 11 μήνες.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και συμμεριζόμαστε τον θρήνο και τη θλίψη τους για την απώλεια των αγαπημένων τους. Η ψυχική δύναμη, η επιμονή και ο αγώνας των οικογενειών για την επιστροφή όλων των ομήρων που αρπάχτηκαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023, προκαλούν τοv θαυμασμό κάθε ανθρώπου που σέβεται την υπέρτατη αξία της ζωής.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να επικρατήσει η σωφροσύνη και σύντομα οι 101 Ισραηλινοί όμηροι, που κρατούνται για 332 μέρες στα έγκατα της Γάζας, να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο Ισραήλ, γεγονός που θα δώσει το έναυσμα για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος  
ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ 

Ο Γεν. Γραμματέας  ΒΙΚΤΩΡ ΕΛΙΕΖΕΡ

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Αυτοί είναι οι 6 όμηροι της Χαμάς που βρέθηκαν νεκροί σε σήραγγα, 
ΣΚΑΪ 1.9.2024

kis.gr