Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ 3.000€

Το Επιμελητήριο Φλώρινας, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του και στην προσπάθειά του να στηρίξει τους άνεργους και τα άτομα που ανήκουν στις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, υλοποιεί το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προώθησης στην Απασχόληση Ανέργων Φλώρινας», που αφορά στην απόκτηση και αναβάθμιση γνώσεων και επαγγελματικών ικανοτήτων στους τομείς των ψηφιακών επαγγελμάτων. Το Έργο περιλαμβάνει την επιδοτούμενη κατάρτιση 500 ανέργων, συμπεριλαμβανομένων των ΑμΕΑ, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, με στόχο τη βελτίωση των προοπτικών της απασχολησιμότητας τους. Συγκεκριμένα, στόχος του Έργου είναι η κινητοποίηση 500 ανέργων προκειμένου, μέσω της κατάρτισης να αποκτήσουν εκείνες τις γνώσεις και δεξιότητες που θα τους δώσουν σαφές πλεονέκτημα ένταξή τους στην αγορά εργασίας, είτε μέσω της απασχόλησής τους σε επιχειρήσεις είτε με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο του παρόντος έργου θα υλοποιηθούν τα παρακάτω 8 επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης διάρκειας 600 ωρών θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, το καθένα:

Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Ειδικός σε θέματα Φυσικού Αερίου

Κυκλική Οικονομία

Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινοποιίας

Τεχνίτης Σύγχρονων Γεωργικών Πρακτικών -Καλλιεργειών

Στέλεχος Διαχείρισης και Εμπορίας Βιολογικών Προϊόντων

Digital Marketing-ΧρήσηΤεχνικώνκαιΕργαλείωνSocial Media Marketing

Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων

Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων θεωρητικής κατάρτισης, οι 500 ωφελούμενοι θα λάβουν πιστοποίηση των αποκτηθέντων γνώσεων και δεξιοτήτων του αντικειμένου κατάρτισης, με τη συμμετοχήτους σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης θα λάβουν επίδομα 5€ την ώρα και η συνολική αξία του επιδόματος είναι τα 3.000€.

Δικαίωμα συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι άνεργοι, συμπεριλαμβανομένων των ΑμΕΑ, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ίση μεταχείριση των υποψήφιων ωφελούμενων, η επιλογή τους θα γίνει κριτηρίων μοριοδότησης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Με αίσθημα ευθύνης,  προσφοράς και στήριξης προς τους συμπολίτες μας συνεχίζουμε !!!

Επιμελητήριο Φλώρινας