Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

37.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα για Πνευματικά Δικαιώματα


«Αγανάκτηση στην Εστίαση- Ζητήθηκε από συνάδελφο να καταβάλει 38.643,36 ευρώ για Πνευματικά Δικαιώματα»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δυστυχώς, συνεχίζεται το χάος στην διαχείριση είσπραξης Πνευματικών Δικαιωμάτων στα καταστήματα Εστίασης- Διασκέδασης- Ξενοδοχεία. Είναι έκδηλη η αγανάκτηση και η απογοήτευση χιλιάδων συναδέλφων, εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς των οργανισμών ΕΔΕΜ- ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ- GEA. Συγκεκριμένα, η ΕΔΕΜ ζήτησε από συνάδελφο Δυτικής Μακεδονίαςτο ποσό των 38.643,36 € για τα έτη 2018 έως 2024, ενώ το κατάστημα παρέμενε κλειστό το 2020 και 2021, λόγω Covid, καθώς και σε προηγούμενο διάστημα για οικονομικούς λόγους (Στο τέλος του εγγράφου, δημοσιεύουμε την επιστολή της ΕΔΕΜ).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ σε όλους τους συναδέλφους και χρήστες, τα παρακάτω:

Να μην δέχονται τηλεφωνικές συζητήσειςμε τους αντιπροσώπους των οργανισμών και να ζητούν να αποστέλλεται επιστολή των απαιτήσεων τους.

Να ζητείται πάντα ονοματεπώνυμο του αντιπροσώπου και να καταγράφεται η ημερομηνία και η ώρα της τηλεφωνικής συνομιλίας.

Δεν υποχρεούται ο συνάδελφοςή ο χρήστης να γνωστοποιεί προσωπικά δεδομένα στους ως άνω οργανισμούς.

Εάν δέχεστε έμμεσες απειλές ή εκβιασμούς ή συνεχιζόμενες ενοχλήσεις, να τους ενημερώνετε ότι θα αποταθείτε στον εισαγγελέα ή στον νομικό σας σύμβουλο ή στο ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε., σας παρέχει δωρεάν πλήρη νομική υποστήριξη για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε σχετικά με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα. Στα αρχεία του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. υπάρχουν δεκάδες αθωωτικές και απαλλακτικές αποφάσεις.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος