Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

«Η ΕΔΕΜ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-GEA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ»


Αγαπητοί Συνάδελφοι, Δυστυχώς συνεχίζεται να υπάρχει άγνοια και παραπληροφόρησησε πολλούς συνάδελφους γύρω από τις εταιρίες διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων ότι δήθεν είναι δημόσια ελεγκτικά όργανα με αποτέλεσμα να τρομοκρατείται ο συνάδελφος. Στο άρθρο 1 παρ. 3 και άρθρο 26 παρ. 2του Συντάγματος αναφέρονται επακριβώς τα εξής: «Η κατεξοχήν δημόσια εξουσία για ελέγχους ασκείται μόνο από το κράτος μέσω των καθ ύλη κρατικών υπηρεσιών».

Επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, στο έγγραφό του18-5-2016 προς όλες τις υπηρεσίες αναφέρει:Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών δικαιωμάτων δεν αποτελούν δημόσια όργανα και κατά συνέπεια δεν έχουν ουδεμία νόμιμη δικαιοδοσία και δεν μπορούν να βεβαιώσουν ή να υποστηρίζουν ότι τα έγγραφά τους αποτελούν απόδειξη πραγματικού γεγονότος.Έτσι κάθε βεβαίωσή τους ή έγγραφος ισχυρισμός τους ότι χρησιμοποιείται η μουσική τους, είναι ΑΠΛΑ μια ΕΝΔΕΙΞΗ η οποία χρήζει απόδειξης. Συνιστά πραγματικό γεγονός και έχει ισχύ ΜΟΝΟ όταν το αποδεικτικό στοιχείο που επικαλούνται βεβαιώνεται με συνοδεία ένστολου Αστυνομικού ως τούτο προβλέπεται από το άρθρο 55 παρ. 1 Νόμου 2121/1993.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕΤΟΥΣΩΣΑΝΩΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ:

Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ

Εάν η απαίτηση αμοιβών είναι τηλεφωνική,να ζητά ο χρήστης πάντα ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου και η απαίτηση να είναι γραπτή.

Σε καμία περίπτωση δεν υπογράφουμε, ούτε δίνουμε στοιχεία της επιχείρησής μας,ή οποιουδήποτε άλλου φορέα. Μην ξεχνάμε είναι ΑΠΛΑ Ιδιωτικές Εταιρείας και όχι Δημόσιοιοργανισμοί.

Εάν τα ποσά είναι άνω των 1.000 ευρώ ειδικά για την GEA, μην συμβιβάζεστε, προχωρήστε, σε διαδικασία δικαστικών Απαιτήσεων.

Συνηθισμένη και σκόπιμη πολιτική της GEA, τρομοκρατεί τον καταστηματάρχη κατά παράβαση του Ν.4481/2017, με κολοσσιαία ποσά και στην συνέχεια τα μειώνει κατά 70% έως 80%, ούτως ώστε να συμφωνήσει. Με αυτό τον τρόπο συναινεί και δρομολογεί τον καταστηματάρχη για την επόμενη χρονιά να προχωρήσει στην πληρωμή της αμοιβής.

Προτείνουμε στις πολυετής απαιτήσεις της GEA – ΕΔΕΜ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ να μην συμβιβάζεται ο χρήστης, διότι είναι πολλές οι Απαλλακτικές Αποφάσειςόπως:

Αρ. Αποφ. 81/2015 Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας

Αρ. Αποφ. 777/2018 ΜΠΡ ΑΘ (ΑΣΦ) (717017) Πρωτοδικείο Αθηνών

4 Δικαστικές Αποφάσεις τις 6/10/2017 Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας

Αρ. Αποφ. 186/2018Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας

Αρ. Αποφ. 7/2018Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης

Αρ. Αποφ. 406/2019Μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας

Αρ. Αποφ. 276/2019Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης

Αρ. Αποφ. 1761/2020 Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Αρ. Αποφ. 13/2021Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας

Εάν σας επισκεφτεί αντιπρόσωπος των ως άνω εταιριών, τους αφήνετε να σας ενημερώσουν για 5 με 10 λεπτά και ευγενικά τους ΖΗΤΑΤΕ να αποχωρήσουν. Εάν είναι πιεστικοί, τηλεφωνείστε στην Αστυνομία, στον Δικηγόρο σας ή στο ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε..

Εάν ο καταστηματάρχης χρησιμοποιεί Ελεύθερο ρεπερτόριο, υποχρεούται να χρησιμοποιείτο ρεπερτόριο της Εταιρίας και σε επίσημο έλεγχοΜΟΝΟ από την Αστυνομία να έχει παραστατικά στοιχεία, που να αποδεικνύουν το είδος μουσικής που χρησιμοποιεί.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ δίνονται στοιχεία της εταιρίας Απαλλαγμένου ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ στους Οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ με εντολή Εισαγγελέα η απόφαση του δικαστηρίου.

Παραβιάζονται κατάφωρα τα προσωπικά δεδομένα,όταν στο ίδιο δικόγραφο αναφέρονται τα προσωπικά στοιχεία από κοινού και άλλων συναδέλφων.Με κοινή συναίνεση μετο ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. και τον καταστηματάρχη, μας παρέχει ο Νόμος το δικαίωμα να προχωρήσουμε σε ΑΓΩΓΗ ειδικά εναντίον της GEA, χωρίς ουδεμία επιβάρυνση στον καταστηματάρχη.

Εάν Αντιπρόσωπος σας αναφέρει ότι δεν έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιείται ελεύθερο ρεπερτόριο ή ότι η Εταιρία που χρησιμοποιείται είναι παράνομη, ΖΗΤΕΙΣΤΕ να σας το τοποθετήσουν εγγράφως. Σ’ αυτή την περίπτωση τρομοκρατούνται και αποχωρούν. 

Παραπλανούν τους καταστηματάρχες κατά την διάρκεια της ενημέρωσης λέγοντάς τους ότι αν πληρώσουν π.χ. την ΕΔΕΜ δεν υποχρεούνται να πληρώσουν κανένα άλλον Οργανισμό.

Εάν αντιπρόσωπος των ως άνω οργανισμών σας απειλεί άμεσα ή έμμεσα, ή σας εκφοβίζει, ή σας πιέζει, νομιμοποιήστε σε μήνυση όχι μόνο κατά του οργανισμού που αντιπροσωπεύει, αλλά και κατά του ίδιου ως φυσικό πρόσωπο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος