Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Στ. Παπασωτηρίου: «Νέα έργα ψηφιακής διακυβέρνησης και υποδομών στο Αμύνταιο»

Σε σημερινή συνάντησή τους με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου, ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου και ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γ. Λιάσης συζήτησαν θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης και υποδομών για το δήμο και τους κατοίκους του.

Συγκεκριμένα τέθηκε το ζήτημα της μετάβασης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Δήμου από το δίκτυο Σύζευξις 1 στο Σύζευξις 2. Ο αρμόδιοςυπουργόςδεσμεύθηκε ότι η σύνδεση του Δημαρχείου θα αναβαθμιστείάμεσα και άκουσε με ενδιαφέρον για τα έργαψηφιακήςδικτύωσης που έχουνπροχωρήσει στη πόλη του Αμυνταίου όπως είναι τα έξυπνα παγκάκια με φωτοβολταϊκά πάνελ, θύρες USB, σύνδεση Bluetooth και Wi-Fi 4G.

Συζητήθηκεεπίσης το πρόγραμμαψηφιακούμετασχηματισμού του Δήμουύψους 469.000 ευρώ που αντιμετωπίζεταιθετικά από τις αρμόδιεςυπηρεσίες,σε συνδυασμό με προτάσεις της νέαςδημοτικήςαρχής για επέκτασή του,προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των δημοτών, λ.χ. με την εγκατάστασηέξυπνων χώρων ανάπαυσης σε περισσότερα σημεία του δήμου.
Στόχος του ΔήμουΑμυνταίουείναι να δοθεί σε όλουςτους κατοίκους του η δυνατότηταδωρεάνσύνδεσης στο διαδίκτυο, μευψηλές ταχύτητες καθώς και φόρτισης -ενσύρματα ή ασύρματα- οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής στους χώρους αυτούς.

Ενα άλλο θέμα που τέθηκε στον αρμόδιουπουργό είναι η ανάγκηδικτύωσης του Νυμφαίουμέσα από την ανάπτυξηFREEWIFIαλλά και ψηφιακώνυποδομών στη ΝίκειοΣχολήακολουθώντας το καινοτόμοπρότυπο «SmartCities» που έχειήδηεφαρμοστεί με επιτυχία στο Αμύνταιο.

Άμεσοςστόχος γιατο νομόΦλώριναςσύμφωνα με τον Σταύρο Παπασωτηρίουείναι η «περαιτέρω χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑευρυζωνικών συνδέσεων καιδικτύων υψηλής ταχύτητας προκειμένου να καλυφθεί, χωρίςεξαιρέσεις, ολόκληρη η περιφερειακήενότητα και να αναπτυχθείγρηγορότερα η τοπική ψηφιακή οικονομία».