Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ- ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Περιθώριο 9 ημερών έχουν χιλιάδες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και της βιομηχανίας, προκειμένου να θέσουν σε πλήρη λειτουργία την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Εξαιρούνται, ωστόσο, η εστίαση – ξενοδοχειακός κλάδος – γυμναστήρια, στους οποίους η εφαρμογή θα αρχίσει πιλοτικάκατά το Σεπτέμβριο μήνα.

Σημαντικές επεξηγήσεις

Εάν ο κύριος Κ.Α.Δ. σε έναν εργοδότη είναι ένας ο οποίος εντάσσεται στην εφαρμογή της κάρτας εργασίας και έχει υποκαταστήματα με δραστηριότητα (π.χ. ξενοδοχεία- εστίαση – γυμναστήρια) που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη, δεν υποχρεούται ο εργοδότης στην παρούσα φάση για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στα υποκαταστήματα του.

Εάν ο Κ.Α.Δ. υπάγεται σε υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, αλλά ο εργοδότης εκτελεί πολλές δραστηριότητες στον ίδιο χώροεκ των οποίων μερικές δεν έχουν ακόμη υπαχθεί , τότε εξαιρείται από τη μη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας (π.χ. εάν ένα κατάστημα πουλάει ψωμί - καφέ - προϊόντα ζύμης και έχει, εκτός από το τμήμα πώλησης,τραπεζοκαθίσματα εξυπηρέτησης πελατών).

Εάν ο κύριος Κ.Α.Δ. μιας επιχείρησης εντάσσεται στην εφαρμογή ψηφιακής κάρτας, αλλά δεν παράγει οικονομική δραστηριότητα που αποδεικνύεται με το Ε3, τότε λαμβάνεται υπόψιν ο δευτερεύωνΚ.Α.Δ.που αποτελεί την κυρίαρχη (κύρια) οικονομική δραστηριότητα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος