Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Γνωρίζετε ότι…

-Οι Κορεάτες που θέλουν να χάσουν βάρος, προκειμένου να μην τρώνε όταν πεινάνε, πιέζουν ελαφρά τα αυτιά τους για ένα-δύο λεπτά στο σημείο που λέγεται τράγος. Και έχει αποτέλεσμα ικανοποιητικό!

-Οι Κινέζοι όταν έχουν πονοκέφαλο κουνούν τα χέρια τους γρήγορα, μιμούμενη τον ανεμόμυλο και μετά όσο τα χέρια είναι ζεστά, κάνουν ελαφρό μασάζ στο σημείο του κεφαλιού που πονάει. Συνήθως είναι αποδοτικό και σίγουρο είναι ακίνδυνο!

-Οι Νορβηγοί για να κόψουν τον λόξιγκα, παίρνουν ένα παγάκι και το ακουμπούν για ένα λεπτό στο λαιμό τους, στο «μήλο του Αδάμ». Οι Έλληνες αντίστοιχα χρησιμοποιούν ή το τρόμαγμα ή το να πιεις ένα ποτήρι νερό χωρίς ανάσα. Όλα έχουν αποτέλεσμα και μάλιστα ικανοποιητικό!

-Στην Ήπειρο για να γιατρέψουν το κριθαράκι το αλείφουν με λίγο σάλιο από το στόμα τους. Έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Το σάλιο γενικά κάνει καλό σε πολλά παρόμοια περιστατικά!

-Οι Μακεδόνες όταν βγάζουν έρπητα στο στόμα, για να το διώξουν βάζουν σμήγμα από το αυτί τους («κεράκι»). Καμιά φορά έχει αποτέλεσμα!