Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Στ. Παπασωτηρίου: «Σύντομα εξελίξεις σε θέματα ΟΣΕ - ΓΑΙΑΟΣΕ στη Π.Ε Φλώρινας»

Ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου και ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γ. Λιάσηςκατά τη διάρκειασύσκεψης με τον υφυπουργόΜεταφορώνΒ. Οικονόμου και υπηρεσιακούςπαράγοντες, είχαν την ευκαιρία να θέσουνθέματα σιδηροδρομικήςεξυπηρέτησης του νόμου και διευκόλυνσης εκ μέρους του ΟΣΕτης δημιουργίαςνέωνυποδομών για τους κατοίκουςτουΔήμου Αμυνταίου.

Συγκεκριμένατέθηκε το ζήτημα της παροχήςάδειαςστο Δήμο για την κατασκευήέργουδιέλευσης – διάτρησης σιδηροδρομικής γραμμής στο πλαίσιουλοποίησηςνέωνυποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας στο Αμύνταιο.Επίσηςσυζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας τηςσιδηροδρομικήςγραμμήςΘεσσαλονίκης – Φλώρινας για τηνοποία, σύμφωνα με τους αρμόδιουςυπηρεσιακούςπαράγοντες, σύντομα θα υπάρξουνεξελίξεις.

Σε σχέση με το θέμα της καταργηθείσας σιδηροδρομικής γραμμής που διερχόταν από τη πόλη του Αμυνταίου, εξετάσθηκαν οι λεπτομέρειες της παραχώρησης τωναντίστοιχωνεκτάσεων από την ΓΑΙΑΟΣΕ στο δήμο Αμυνταίου. Στόχος να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση της περιοχής και η αξιοποίηση των σήμερα δεσμευμένων από τον ΟΣΕ χώρων προς όφελος όλων των δημοτών.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Παπασωτηρίουκορυφαίαπροτεραιότητα για το νομό Φλώρινας είναι η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικήςγραμμήςΘεσσαλονίκης– Φλώριναςπροκειμένουνα αποκατασταθούν όχι μόνο οι διαπεριφερειακές μετακινήσειςεπιβατώναλλά και οιεμπορικέςμεταφορές προς όφελος της τοπικήςοικονομίας.