Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Σ.Σ:Ποιος νοήμων άνθρωπος θέλει να γίνει ένας ακόμα επαγγελματίας δούλος;

Μπες στις Ένοπλες Δυνάμεις και ζήσε το όνειρο ενός είλωτα με:

Μισθό που τα βγάζεις μετά βίας ίσα ίσα…

Αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες.

Δουλεύε 8 ώρες νύχτα αλλά με το έτσι θέλω επειδή είμαι κράτος και γουστάρω πληρώνω μόνο τις 5…

Ημερήσια αποζημίωση ίδια από το 1993 για μετακινήσεις εκτός έδρας και ασκήσεις….

Μεταθέσεις κάθε τρεις και λίγο…

Να κάνεις δουλειά άλλων Υπουργείων βοήηθώντας επικουρικά άτομα τα οποία αμοίβονται καλύτερα από εσένα, έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και περισσότερες ώρες ανάπαυσης και μην ξεχνάς όλα αυτά απλήρωτα και έξτρα από τα καθήκοντα και υποχρεώσεις τις μονάδας σου….

Διαλέγεις και παίρνεις, περίπολα πυρασφάλειας; περίπολα μεταναστευτικό; Βροχές, πλημμύρες, χιόνια, τι θες; για όλα έχεις ο μπαξες….

Στη πολιτική προστασία βέβαια τα εκατομμύρια πέφτουν με το τσουβαλι.. ας είναι καλά ο Στρατός και οι χαμηλοβαθμοι που τραβάνε όλο το κουπί…..

Και το βασικότερο τραβά σαν νέος μετά τη σχολή να ζήσεις με 800 ευρώ μισθό σε νησιά και περιοχές που θέλουν 500 ευρώ νοίκι για μια τρύπα…. Τι δεν φτάνουν τα υπόλοιπα 300 να ζήσεις αξιοπρεπώς; Έχεις γυναίκα, οικογένεια και παιδιά ; Μην είσαι πλεονέκτης…

Όχι πως 20 χρόνια μετά με άνεργη γυναίκα εξαιτίας των μεταθέσεων και 2 παιδιά θα παίρνεις αξιόλογο μισθό για να τα φέρεις πέρα… 600+ ευρώ ζητάνε σε αρκετά νησιά για ένα αξιοπρεπές δυάρι και 2 νοίκια εγγύηση λες και ο στρατιωτικός γεννάει λεφτά…

Είναι γεγονός και ιδίως στα νησιά το μεγαλύτερο ποσοστό Αξκων και Υπαξ κάνουν αναγκαστικά 2η δουλειά, ας είναι καλά το επάγγελμα του σερβιτόρου και των διανομέων αλλιώς δεν βγαίνει το πράγμα….

Όσο για την θεσμό των ΕΠΟΠ βλέπουμε να συντελείται μπροστά στα μάτια η μεγαλύτερη εξαπάτηση προσωπικού και εμπαιγμός από την ίδια τη πατρίδα και δεν νοιάζεται απολύτως κανείς…..

2001-2004 στα διαφημιστικά φυλλάδια του θεσμού λέγανε εξασφάλισε σίγουρη σύνταξη και εφάπαξ….

35 συνταξιμα έτη εργασίας ο νόμος του θεσμού μας…

Και έχεις τώρα τον Υπουργό εργασίας να λέει δημόσια χωρίς απολύτως κανένα ίχνος ντροπής και ευαισθησίας ότι θα μας απολύσουν στα 50 χωρίς σύνταξη και δικαίωμα σύνταξης στα 62 η 67….

Αν δεν είναι αυτό εξαπάτηση και η μεγαλύτερη παραπλάνηση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από την ίδια τη πατρίδα τότε τι είναι;

5 χρόνια εμπαιγμός, δούλεμα, 5 χρόνια + επιτελική μελέτη….

Ζήτω το Έθνος, ζήτω η Πατρίδα, αυτό είναι το ευχαριστώ και η ευγνωμοσύνη της προς εμάς…

Με στοιχεία από: armyvoice.gr