Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με άναμμα κεριών στη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που συμβολικά άναψαν: ο Ραββίνος Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν, ο επιζών του Άουσβιτς Σάμι Μοδιάνο, η Πρόεδρος της Ι.Κ. Ρόδου Κλαούντια Ρέστη, ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Ραββίνος Οwen, και εκ μέρους της νέας γενιάς Ροδιτών ο Idan και η Yaniv Pressman.

Σε συνέχεια του ανάμματος των κεριών, ο Σοφολογιώτατος Ραββίνος Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν έψαλε την επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν προσφωνήσεις από: τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο, την Πρόεδρο της Ι.Κ. Ρόδου Κλαούντια Ρέστη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αγαίου Χρήστο Μιχαλάκη, τον βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλειο Υψηλάντη, τον Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολλιάδη, τον Πρέσβη της Γερμανίας Andreas Kindl, τον Σύμβουλο της Πρεσβείας του Ισραήλ Doron Lebovitch, τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ, την εκπρόσωπο των Ροδιτών της Διασποράς Giovanna Cohen, και τον επιζώντα του Ολοκαυτώματος Σάμι Μοδιάνο.

Ακολούθησε μουσικό διάλειμμα με σεφαραδίτικα τραγούδια, που ερμήνευσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια Sara Aroeste, με τη συνοδεία του κιθαρίστα Στάθη Σκανδαλίδη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ>>

https://kis.gr/index.php/koinotites/rodou/eidiseis/ekdeloseis-ste-rodo-gia-ta-80-chronia-apo-to-olokautoma-ton-ebraion