Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Στ. Παπασωτηρίου: «Θετική απόφαση για φασολοπαραγωγούς της Φλώρινας»

Με ανακούφιση δέχθηκαν οι  φασολοπαραγωγοί Φλώρινας την έκδοση απόφασης που  διορθώνει προηγούμενη ΚΥΑ και τον πίνακα φυτικής παραγωγής όπου προστέθηκαν τα «φασόλια αναρριχώμενα που χρήζουν υποστήλωσης για καρπό», που είχαν εκ παραδρομής παραλειφθεί.Μετά από συνεργασία του Βουλευτή της Ν.Δ Σταύρου Παπασωτηρίου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης,προωθήθηκε σήμερα η απαιτούμενη υπουργική απόφαση στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση, για την αναδρομική διόρθωση σφάλματος στον ορισμότου αριθμού καλλιεργούμενων στρεμμάτων αναρριχώμενων φασολιών (που χρήζουν υποστύλωσης για καρπό) ανά μονάδα μισθωτής εργασίας (ΜΑΕ)(ΑΡ. ΦΕΚ 3257 τ. Β΄/7-6-2024)

Με αυτόν τον τρόπο ρυθμίζεται ορθολογικά το πλαίσιο απασχόλησης εργατών γης στις παραπάνω καλλιέργειες για το υπολειπόμενοχρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του 2024.

Πρόκειται για ένα δίκαιοαίτημα των παραγωγών της περιοχής το οποίοεισηγήθηκεο ΔήμαρχοςΠρεσπώνΓ. Στεργίου στον Βουλευτή Φλώρινας Σταύρο Παπασωτηρίουκαι ικανοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ.