Το εργαστήριο απευθύνεται σε
20 επιχειρηματίες ή εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού (επιχειρήσεις
εστίασης, καταλύματα κ.λπ.), παραγωγούς τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων,
επαγγελματίες του τουρισμού (ξεναγοί, γραφεία ταξιδίων, travel bloggers κ.λπ.).
Στόχοι του εργαστηρίου είναι:
α) να διδάξει τους ωφελούμενους, μέσω θεωρητικής και πρακτικής άσκησης, τη
φιλοσοφία και τις τεχνικές εφαρμογής βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού στις
επιχειρήσεις τους, με βάση το «τίμιο προϊόν» και την τοπική παράδοση, β) να
τους εμπνεύσει ώστε να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτομικές ή μη, δράσεις που
αξιοποιούν τον βιωματικό γαστρονομικό τουρισμό, γ) να προβάλει την περιοχή μας
ως ελκυστικό προορισμό βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού, δ) να συμβάλει στην
ενίσχυση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω της σύνδεσης της αγροδιατροφής, του
πολιτισμού και του τουρισμού ε) να δικτυώσει τις επιχειρήσεις μεταξύ τους.
Κατά τη διάρκεια του διήμερου
εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες του
γαστρονομικού τουρισμού και θα ευαισθητοποιηθούν για την έννοια «τίμιου
προϊόντος» και της αξίας της προβολής του, θα επισκεφθούν χώρους παραγωγής
τροφίμων και θα απολαύσουν την τοπική γαστρονομία, θα γνωρίσουν τις τοπικές
πρώτες ύλες, τον χειρισμό τους για την παραγωγή τοπικών προϊόντων και τις
γαστρονομικές συνήθειες του τόπου, ενώ ταυτόχρονα θα εμβαθύνουν στην ιστορία
και τις παραδόσεις της περιοχής και όλα αυτά με βιωματικό χαρακτήρα.
Το εργαστήριο αφορά μία από
τις δράσεις του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο: «Local Tour», που
υλοποιείται από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΦΛΩΡΙΝΑΣΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ–Αναπτυξιακή Ανώνυμη
Εταιρεία Ο.Τ.Α. και άλλες 21 Ομάδες Τοπικής Δράσης από την Ελλάδα και την
Κύπρο, στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής
Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο
Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η Πρόσκληση και τα λοιπά
στοιχεία αυτής (αίτηση κ.λπ.) είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες της εταιρείας:
www.anflo.gr Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 11-06-2024. Περισσότερες
πληροφορίες στο τηλέφωνο 2385045745 κος Γαζέας Γεώργιος.