Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε να αγγίξει τους δελφίνους στον ανασχηματισμό

Σε μία προσπάθεια να ελέγξει τη ζημιά από το στραπάτσο των ευρωεκλογών, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τα «νέα» πρόσωπα του… ανασχηματισμού. Ωστόσο, δεν (τόλμησε) να αγγίξει, τους λεγόμενους «δελφίνους».

Ισχύει το «ὤδινεν ὄρος καί ἔτεκεν μῦν» όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό μετά την συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, πέφτοντας 13 μονάδες και πάνω από 1.000.000 ψήφους.

Πέραν των άλλων αναλύσεων, όπως είναι σαφές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άγγιξε τους «ισχυρούς» ή και δελφίνους, δείχνοντας παράλληλα και την αδυναμία του απέναντι στο κόμμα.

Και μιλάμε για τους:  Κωστή Χατζηδάκη (Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών), Άδωνη Γεωργιάδη (Υγείας), Νίκο Δένδια (Εθνικής Άμυνας), Όλγα Κεφαλογιάννη (Τουρισμού), Μάκη Βορίδη (Επικρατείας), και Βασίλη Κικίλια  (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας). Με αυτή τη σειρά ή όποια άλλη θέλετε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αδύναμος μπροστά στο κόμμα, προσπαθώντας να σώσει τις ισορροπίες εντός και εκτός κόμματος παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις του μετά την πρωτοφανή ήττα.

Συγκεκριμένα και οι έξι παραμένουν στα υπουργεία τους, δεν χρεώνονται τίποτα απολύτως από την εκλογική ήττα, αφού η παραμονή τους επισήμως σημαίνει ότι καλώς έπραξαν.

Αναμένεται βέβαια να εξηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν τα αίτια της εκλογικής συντριβής τα αποδίδει στο υπουργείο Ανάπτυξης, αν και συμφωνούσε απόλυτα με τον Κωνσταντίνο Σκρέκα ως προς την ακρίβεια ή οι ευθύνες περιορίζονται σε σειρά υφυπουργών…

documentonews.gr