Σε όλα τα καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης και πάσης
φύσεως καταστήματα που έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητα παραγωγή – μεταποίηση
και πώληση τροφίμων και ποτών, υποχρεούνται στην αυστηρή εφαρμογή υγειονομικού
πρωτοκόλλου.
Οι ως άνω επιχειρήσεις κατατάσσονται σε τρία επίπεδα κινδύνου, δηλαδή
ανάλογα με το αντικείμενο δραστηριότητας και το μέγεθός της.
Μέγεθος επιχείρησης εννοούμε τον αριθμό των ατόμων που εξυπηρετούνται
στην επιχείρηση ως επίσης και το είδος των πελατών, π.χ. αν είναι ενήλικοι
πελάτες, βρέφη, ασθενείς κ.λ.π.
Ο υπεύθυνος της επιχείρησης θα πρέπει να διασφαλίζει πλήρως την υγιεινή
και την ασφάλεια των τροφίμων και ποτών.