Τρίτη 2 Απριλίου 2024

"Στάση Ζωής" εγκαίνια της έκθεσης

Έργα 50 καλλιτεχνών εγνωσμένης αξίας φιλοξενούνται στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, στο πλαίσιο της έκθεσης "Στάση Ζωής" που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Φλώρινας, η καλλιτεχνική ομάδα εθελοντών "Επίμονη Τέχνη" και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Πρόκειται για την παρουσίαση των πρωτότυπων έργων που κοσμούν στάσεις αστικών λεωφορείων στην πόλη της Φλώρινας, καθώς και άλλων δημιουργιών των καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και της Φλωρινιώτισσας κας Βιολέτας Γαζέα - Σαλβαρίνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου.

Χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίος, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Νικόλαος Ταμουτσέλης, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Μιχάλης Χάτζιος και η ιδρύτρια της "Επίμονης Τέχνης" και επιμελήτρια της έκθεσης κα Χρύσα Μπαρζόκα. Χαιρετισμό απέστειλε η Βουλευτής Φλώρινας κα Πέτη Πέρκα.

Την παρουσίαση της έκθεσης έκανε ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας Τέχνης κ. Μάνος Στεφανίδης.

Την έκθεση επισκέφτηκε νωρίτερα και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στα εγκαίνια, και συνομίλησε με τους καλλιτέχνες ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους στην πόλη.

Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης έλαβε χώρα εικαστικό δρώμενο στον ποταμό Σακουλέβα, ενώ οι διοργανωτές επισκέφτηκαν τον Μητροπολίτη κ. Ειρηναίο και τον ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να πουληθούν κάποια από τα έργα και τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες των συσσιτίων της
μητρόπολης.