Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Οι θορυβώδεις εξατμίσεις και ο δυνατός τους ήχος οδηγούν σε νευρικά επεισόδια!

-Οι μηχανές τύπου «παπάκι» είναι αποδεδειγμένα περισσότερο θορυβώδης από τις μεγάλου κυβισμού και αυτό γίνεται διότι οι ιδιοκτήτες τους κατά πλειοψηφία είναι νεαρά άτομα που αλλάζουν τις μητρικές εξατμίσεις με του εμπορείου για να δώσουν (υποτίθεται) μεγαλύτερη δύναμη στον κινητήρα τους.

-Στην φιλοδοξία της προσωπικής τους ικανοποιήσεις δημιουργούν άγχος και πολλά προβλήματα στους υπόλοιπους συνδημότες τους, διότι ο δυνατός ήχος επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής και οδηγεί σε σύγχυση σύμφωνα με μελέτη.

-Είναι εξακριβωμένο με έρευνα ότι δύο στις πέντε μοτοσικλέτες έχουν πειραγμένες εξατμίσεις και παράγουν απίστευτα υψηλά επίπεδα θορύβου, ξεπερνάν κάθε όριο λογικής.
-Στο εξωτερικό τοποθετούνται κάμερες με μικρόφωνα που μετρούν τον ήχο και «κόβουν» πρόστιμο αναγνωρίζοντας τις πινακίδες, αυτό στην χώρα μας δεν μπορεί να γίνει εύκολα αφού τα περισσότερα μηχανάκια που ηχορυπαίνουν έχουν τις πινακίδες τους σχεδόν κρυμμένες κάτω από το φτερό.

-Η Τροχαία πιστεύω ότι έχει την τεχνογνωσία, εμπειρία και τα μέσα να βάλει φρένο σε αυτούς που Ικανοποιούνται να δημιουργούν θόρυβο εις  βάρος των άλλων, μένει απλά η θέληση!... να επιβάλει με τα «εργαλεία» που διαθέτει την οριστική διακοπή της ηχορρύπανσης.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ