Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΣΚΕΨΕΙΣ & ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


 

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη στο Ισραήλ για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Ισραηλινό ομόλογό του, σε μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook στις 9.4.2024 με τίτλο «Υπέρ Ισραήλ» γράφει τις σκέψεις και τις εντυπώσεις του.

«Γυρίζοντας τώρα από την σύντομη αλλά δημιουργική επίσκεψη μου στο Ισραήλ, αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο για να μοιραστώ μαζί σας αυτά που είδα και κατάλαβα εκεί.

Οι Εβραίοι είναι ένας αρχαίος ιστορικός Λαός που εδώ και 3000 χρόνια συμμετέχουν ενεργά στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι. Από την Μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης των εβδομήκοντα στην Αλεξάνδρεια, επί Πτολεμαίου, ο Ελληνικός Κόσμος και η υπόλοιπη δι αυτού Ανθρωπότητα, ήρθε σε επαφή με την Θρησκεία και τις ιδέες τους. Είναι άλλωστε σε όλους γνωστό ότι και οι τρεις μεγάλες Μονοθεϊστικές Θρησκείες έχουν τις ρίζες τους σε αυτούς και στην Παλαιά Διαθήκη.

Και όμως, αν και θα περίμενε κανείς εξ αυτού και μόνον, να έχουν εκτιμηθεί από όλους τους άλλους, έχουν αντιθέτως μισηθεί και υποφέρει περισσότερο παντός. Ο Αντισημιτισμός, κορυφαία έκφραση του οποίου ήταν το Γ´ Ράΐχ και το μεγαλύτερο Έγκλημα όλων των εποχών το Ολοκαύτωμα, δεν γεννήθηκε με τον Αδόλφο Χίτλερ. Από την Σφαγή και τον Διωγμό τους από τους Ρωμαίους επί Βεσπασιανού και Τίτου τον 1 μΧ αιώνα, στον διωγμό τους από την Ισπανία του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας τον 15ο αιώνα, μέχρι και σήμερα, ο Αντισημιτισμός είναι εδώ, παρών και δυστυχώς στις μέρες μας περισσότερο έντονος σε διάφορες Χώρες της Δύσης και λόγω των γεγονότων της Μέσης Ανατολής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ>>

https://kis.gr/index.php/israil/ellada-israil/skepseis-entyposeis-tou-ypourgou-ygeias-apo-ten-episkepse-tou-sto-israel