Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2024 ημέρα Πέμπτη συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με τον Αντιπεριφεριάρχη Π.Ε Φλώρινας κ. Αθανάσιο Τάσκα.  

Ο Σύλλογος μας κατέθεσε υπόμνημα με θέσεις και προτάσεις που αφορούν σε εκπαιδευτικά θέματα. Συζητήθηκαν στη συνάντηση :

Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων της περιοχής.

Οι ιδιαιτερότητες της παραμεθορίου περιοχής μας και οι δυσκολίες στις μετακινήσεις των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες.

Το δημογραφικό πρόβλημα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των  σχολείων και στην ερήμωση των χωριών με την υπογεννητικότητα που υπάρχει και αναζητά λύση.

Η προστασία των θέσεων εργασίας του κλάδου μετά από τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων ως αποτέλεσμα της υπογεννητικότητας.

Η παρατεταμένη υποχρηματοδότηση και οι πρόσθετες έκτακτες επιχορηγήσεις στις Σχολικές Μονάδες.

Οι αναγκαίες προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών σε κάθε σχολική μονάδα.

Η αποκατάσταση του δρόμου Βίγλας – Πισοδερίου και η μέριμνα για τον συνεχή έλεγχο όλου του οδικού και επαρχιακού δικτύου από και προς τους όμορους νομούς για την ασφαλέστερη μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών προς αποφυγή ατυχημάτων.

Η διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών μετά από το κύμα ακρίβειας.

Η ενίσχυση και η στήριξη της προσπάθειας από την Περιφέρεια για τη δημιουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Η ύπαρξη ενός νομοθετικού προστατευτικού πλαισίου και η νομική κάλυψη από την περιφέρεια όλων των υποθέσεων των εκπαιδευτικών καθώς και η προάσπιση των δικαιωμάτων τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία θετική αντιμετώπιση και ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Επιδιώκουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια την επίλυση των προβλημάτων έτσι ώστε να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

το Δ.Σ. του Συλλόγου