Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Ο καθημερινός μας εφιάλτης| «Εξαγριωμένοι πολίτες από την συνεχόμενη αδιαφορία του Δήμου Φλώρινας»


-Το παρακάτω κείμενο αποτελεί προϊόν μίας χρόνιας μάχης που δίνεται απέναντι στον Δήμο Φλώρινας, οποίος αδιαφορεί ασυστόλως όχι μόνο για την σωματική, αλλά και την ψυχική μας υγεία.

-Ως κάτοικος μίας μονοκατοικίας η οποία βρίσκεται πάνω στον “δρόμο” όπως θεωρείται, στην οδό Ολυμπιονικών και Φρύζη, επιθυμώ να καταθέσω τα παράπονα μου σχετικά με τους έμμεσους και άμεσους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

-Όλο τον χρόνο χειμώνα και καλοκαίρι, είμαστε «βουτηγμένοι» μέσα στην λάσπη και την σκόνη, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατο, όχι μόνο να απλώσουμε την καθημερινή μπουγάδα αλλά ακόμα και να κάτσουμε στο μπαλκόνι να απολαύσουμε έναν καφέ, καθώς είναι πολύ πιθανό να καταπιούμε σκόνη.

-Εδώ και χρόνια, έχουν γίνει αμέτρητα παράπονα στον Δήμο Φλώρινας γραπτώς και προφορικώς, για την ασφαλτόστρωση του δρόμου, αλλά το μόνο που έχει προσφέρει είναι απλά μερικά χαλικάκια τα οποία αδυνατούν να κρύψουν την δυσανασχέτηση που μας προκαλεί ο δρόμος αυτός.

-Από αυτόν, περνάει καθημερινά πλήθος αυτοκινήτων, που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα αφήνοντας πίσω ένα «πέπλο» σκόνης

που σκεπάζει όλο το σπίτι. Τα ίδια αυτοκίνητα, δεν έχουν την ίδια απόσταση φρένου - ακινητοποίησης που θα είχαν σε μία άσφαλτο με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετά συχνά παρ’ ολίγον τραγωδίες.

-Για όλους τους παραπάνω λόγους, έχουμε αποφασίσει να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα της γειτονιάς μας, εξαγριωμένοι πλέον από την συνεχόμενη αδιαφορία του Δήμου.

-Είναι σημαντικό να μην δίνονται υποσχέσεις στον αέρα, αλλά πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών ώστε να γίνει η πόλη καλύτερη όπως οραματίζεστε και να μην μας δημιουργείτε φρούδες ελπίδες .

Εύη Παπαϊωάννου

Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ