Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Φλώρινα: Μετέφερε 3.000 ευρώ σε άλλον λογαριασμό παριστάνοντας τον υπάλληλο του λογιστή του!


Ζευγάρι έπεσε θύμα απάτης με το Market pass στην Φλώρινα

-Θύματα ενός άγνωστου απατεώνα που τους ξεγέλασε με το πρόσχημα ότι δικαιούνται την χορήγηση του επιδόματος Market pass, έπεσαν τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου ένας 51χρονος και η 48χρονη σύζυγός του σε περιοχή της Φλώρινας, με αποτέλεσμα να χάσουν τις οικονομίες τους.
-Ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 51χρονο παριστάνοντας τον υπάλληλο του λογιστή του και, αφού τον έπεισε ότι θα του εξασφάλιζε την οικονομική ενίσχυση, του ζήτησε να στείλει την σύζυγό του σε ένα ΑΤΜ τράπεζας για να κάνει υπό τις οδηγίες του τις απαιτούμενες κινήσεις για να παραλάβει το επίδομα. Όμως, αντί η 48χρονη γυναίκα να δει να μπαίνουν χρήματα στον λογαριασμό του 51χρονου, διαπίστωσε ότι μεταφέρθηκαν από αυτόν 3.000 ευρώ σε άλλον λογαριασμό.

-Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Αμυνταίου και εξακριβώθηκε ότι κάτοχος του λογαριασμού που μεταφέρθηκαν τα χρήματα είναι ένας 25χρονος Έλληνας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο «μαϊμού» λογιστής.

protothema.gr