Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

OPERATIONSTAR| 11 ΦΩΤΟ

Επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα κάνει την Τρίτη 12 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ. στα WestCityCinemas στο Περιστέρι (Κωνσταντινουπόλεως 82Β,πλατεία Μπουρναζίου) το OPERATIONSTARτου σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα.

Οι επίσημες προβολές για το κοινό θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 14 Μαρτίου, με δύο προβολές ανά ημέρα (απογευματινή & βραδινή).

ΤοOPERATIONSTARείναι η ιστορία μιας αποτυχημένης απόπειρας δολιοφθοράς Ελλήνων & Βρετανών στρατιωτών κατά στρατηγικού στόχου, την περίοδο της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, το 1943. Το OPERATIONSTARαφηγείται την καταδίωξη δύο αντρών από μία διμοιρία Γερμανών. Μέσα στη δίνη του πολέμου γεννιέται ένας έρωτας, ο οποίος θα αλλάξει τις ζωές όλων. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Τσικάρας, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Ευτυχία Ψωμά, Μανώλης Σαββίδης πλαισιωμένοι από μια πλειάδα γνωστών και καταξιωμένων ηθοποιών όπως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, η Χρύσα Κοντογιώργου, η Έλενα Χειλέτη, ο Πέτρο Πέτρου κ.ά..

Toβασικό τραγούδι της ταινίας «Όρκος τιμής» ερμηνεύει η Μαντώ, σε στίχους Βασίλη Τσικάρα και μουσική Γιάννη Κριβέρη.

Τα γυρίσματα έγιναν στα Γιαννιτσά και την παλαιά Κρώμνη Πέλλας.