Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Lidl RO: Σαλμονέλα σε κοτομπουκιές| Μαζική ανάκληση από όλα τα σουπερμάρκετ

Η ανακοίνωση της Lidl RO

«Βουκουρέστι, Ρουμανία, 15.03.2024. Ο κατασκευαστής GEKA ανακαλεί το προϊόν «Culinea Κοτομπουκιές 500 γρ” με ημερομηνία λήξης 02.03.2025, από την παρτίδα με αριθμό ΕΔ03.02.2024 049502204845, με ύποπτη παρουσία σαλμονέλας. Στην περίπτωση της εν λόγω παρτίδας, δεν μπορεί να αποκλειστεί η παρουσία βακτηρίων σαλμονέλας στο προϊόν. H Σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές γαστρεντερικές παθήσεις. Σε ορισμένες ομάδες ανθρώπων (νέοι, ηλικιωμένοι, έγκυος, ανοσοκατασταλμένος) μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα. Επομένως, οι πελάτες δεν πρέπει να καταναλώσουν το επηρεαζόμενο προϊόν σε καμία περίπτωση.

Για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια των καταναλωτών, ο κατασκευαστής GEKA και η Lidl Romania αντέδρασε χωρίς καθυστέρηση και απέσυρε αυτό το προϊόν από την πώληση. Το προϊόν μπορεί να επιστραφεί σε όλα τα καταστήματα Lidl και η αξία του θα επιστραφεί ακόμη και χωρίς την επίδειξη της φορολογικής απόδειξης.

Άλλα προϊόντα που πωλούνται από το Lidl Ρουμανίας, συμπεριλαμβανομένων άλλων προϊόντων από τον κατασκευαστή GEKA δεν επηρεάζονται από αυτή την ανάκληση».