Το καρπούζι είναι ένα από τα
αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού που τρώγεται από μικρούς και μεγάλους.
Ωστόσο, αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το καρπούζι δεν είναι ελληνική λέξη αλλά
προέρχεται από την τουρκική λέξη
karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a).
Η επιστημονική ονομασία του φρούτου είναι «Κίτρουλλος ο εριώδης» (Citrullus
lanatus). Ωστόσο, υπάρχει άλλη ελληνική
λέξη για το καρπούζι την οποία λίγοι γνωρίζουν. Η ελληνική λέξη για
το καρπούζι είναι «υδροπέπων»
δηλαδή υδρο-πεπόνι, ενώ αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα είναι
water-melon.