Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού


 

Η 6η Μαρτίου εκπέμπει συμβολικά και ουσιαστικά ένα διαχρονικό μήνυμα: η βία δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία, πολύ περισσότερο στο σχολικό περιβάλλον. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια φαινόμενα σχολικής βίας και εκφοβισμού εντείνονται με δυσάρεστες πολλές φορές συνέπειες.

Είναι κρίσιμο να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα φαινόμενα δεν αποτελούν «παιχνίδι» ή «πλάκα». Αντιθέτως, είναι πολύ σοβαρά και μπορούν να επιφέρουν στο θύμα του σχολικού εκφοβισμού ανεπανόρθωτες επιπτώσεις για την ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη.

Απέναντι σε μορφές σχολικής βίας και εκφοβισμού δεν σιωπούμε, αλλά στεκόμαστε χωρίς προϋποθέσεις στο πλευρό του θύματος.

Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε και πάλι οι αξίες της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού να τεθούν στο επίκεντρο της κοινωνίας και να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ενημερωνόμαστε, ευαισθητοποιούμαστε και δρούμε, ώστε τα παιδιά του σήμερα και οι πολίτες του αύριο να αναπτύξουν μια αισιόδοξη και ισχυρή στάση ζωής μακριά από την βία και τον φόβο.

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας