Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μιχάλης Χαραλαμπίδης| Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ


-Έφυγε χθες 27 Μαρτίου 2024, από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

-Ο εκλιπών επισκέφθηκε αρκετές φορές την Φλώρινα, από την εποχή του αειμνήστου πολιτικού μηχανικού και πολιτευτή Αλέκου Αλεξανδρίδη.

-Το λιγότερο που θα περίμενα είναι ένα συλληπτήριο μήνυμα και μια αναφορά στο έργο και την προσφορά του από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Φλώρινας, κάτι που μέχρι την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές δεν έγινε.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύντομη αναφορά στο έργο του με πληροφορίες από ΑΠΕ

-Συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974.

-Είχε σπουδάσει Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες, με μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία και συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977.

-Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και ίδρυσε τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Eνωση», με την οποία μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000.

-Το 1994, το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

-Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ενωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών, και μέλος της διεθνούς ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και ερευνητής στο Ιδρυμα Μεσογειακών Μελετών.