Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Βασίλης Γιαννάκης: Θα σταματήσει η τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζει η Φλώρινα να κόβεται το νερό συχνά πυκνά

-Στις 31 Ιανουαρίου 2023, ο δήμαρχος Φλώρινας, έκανε λόγο για μια σημαντική μέρα για τους Φλωρινιώτες, είπε στα Μ.Μ.Ε ότι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δήμου που έχει σχέση με την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό είναι η επαρκής υδροδότηση της πόλης! προσθέτοντας ότι θα σταματήσει οριστικά η τριτοκοσμική εικόνα που παρουσίαζε η πόλη να κόβεται το νερό συχνά πυκνά, άσχετα με την εποχή.

-Σημείωσε επίσης ότι το πρόβλημα της ύδρευσης έχει τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο, συνεχίζοντας είπε, ο Δήμος υπέβαλε προς ένταξη και χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας επικαιροποιημένο φάκελο του έργου με τίτλο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ», προϋπολογισμού 17.448.000€.

-Από το νέο διυλιστήριο θα υδροδοτηθεί μόνο η πόλη της Φλώρινας, με περίπου 1,5 εκ. κυβικά μέτρα νερού σε ετήσια βάση. Το έργο βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δημοπράτησης και στις 2 Μαρτίου 2023 θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

-Να σημειωθεί, τέλος, ότι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου είναι περίπου στους 30 μήνες. Θα κατασκευαστεί πρώτο το διυλιστήριο, έτσι ώστε το νερό που διυλίζεται να οδηγείται στον παλιό αγωγό μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος.

-Το ερώτημα του αρθρογράφου προς τον πρώτο πολίτης της Φλώρινας είναι: Μετά την παρέλευση ενός έτους και πλέον σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο με τίτλο: «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ», που θα υδροδοτηθεί η πόλη της Φλώρινας, για να μην γίνονται συχνές – πυκνές διακοπές όπως διατυπώσατε παρουσία των πολιτικών κ.κ Αντωνιάδη, Βόσδου.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ