Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Συνάντηση πολιτικών Π.Ε Φλώρινα με Ανδρουλάκη - Λυκουρέντζο


 Συνάντηση του βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου και των δημάρχων  Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών με τον κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη, πρόεδρο του Πράσινου ταμείου και τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Το Πράσινο Ταμείο και τον ΕΛΓΑ επισκέφθηκαν ο βουλευτής Σταύρος Παπασωτηρίου και οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Φλώρινας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στα πλαίσια των συναντήσεων με θεσμικούς χρηματοδοτικούς φορείς.

Στο Πράσινο Ταμείο με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, συζητήθηκαν τρόποι επιτάχυνσης των ήδη ενταγμένων έργων καθώς και ενημέρωση για τις νέες προκηρύξεις που ακολουθούν ώστε οι Δήμοι της Π.Ε. Φλώρινας να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους. Κατά τη συνάντηση δεσμεύτηκαν όλοι οι παρόντες για τη δημιουργία κοινής ομάδας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Πράσινου Ταμείου για άμεση παρακολούθηση και υλοποίηση των σχεδίων, μελετών και έργων. Επιπλέον, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησηςδρομολογήθηκε η επίσκεψη τουπροέδρουτου Πράσινου Ταμείου και των συνεργατών του πολύ σύντομα στην περιοχή μας.

Στον ΕΛΓΑ συζητήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες παλαιών αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες. Ακόμα, αποφασίστηκε στο νέο σχεδιασμό του ΕΛΓΑ για αεροψεκασμούς για το  χαλάζι να περιλαμβάνεται η ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου και σε συνεργασία με το Υπ. Εθνικής Άμυνας να διερευνηθεί η δυνατότητα αεροψεκασμού για την Φλώρινα και την Πρέσπα. Τέλος, στην πρόταση του βουλευτή για εβδομαδιαία παρουσία υπαλλήλων του ΕΛΓΑ σε Αμύνταιο και Φλώρινα για επιτόπια ενημέρωση των αγροτών,υπήρξε δέσμευση για θετική εξέλιξη με την προϋπόθεση ότι θα διευθετηθούν κάποια θέματα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.