Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Συνεργασία Σταύρου Παπασωτηρίου και Δημάρχων Π.Ε Φλώρινας με Χρήστο Τριαντόπουλο

Τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο συνάντησε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Σταύρος Παπασωτηρίου.

Αφούευχαρίστησε τον αρμόδιουφυπουργό για την πρόσφατηπαράτασηισχύοςτριώναποφάσεωνκήρυξης σε κατάστασηέκτακτηςανάγκης και των 3 δήμων του νομούλόγωπαλιότερωνφυσικώνκαταστροφών, ο Σταύρος Παπασωτηρίουαναφέρθηκε στην ανάγκηαποκατάστασηςτων ζημιώντόσο στις τοπικέςυποδομέςόσο και σε περιουσίεςπληγέντωνκατοίκων.

Εισηγούμενοιαντιστοίχωςθέματααρμοδιότητάς τους οι ΔήμαρχοιΦλώρινας Β. Γιαννάκης, Αμυνταίου Γ. Λιάσης και Πρεσπών Γ. Στεργίουέδωσανιδιαίτερηέμφαση σε ζητήματα όπως:

Η αποκατάστασηζημιώνστη τοπικήκοινότηταΑναργύρων και η ωρίμανση του έργουκατασκευήςγέφυραςστη περιοχή

Η μελέτηεπισκευής του δημοτικούπαιδικούσταθμούΦιλώτα

Η προώθηση της πρότασηςδημιουργίαςπυροσβεστικούκλιμάκιου στο Αμύνταιο

Η αξιοποίησηυπολειμμάτων καλλιεργειών καικαλαμιώνων εκ μέρους του δήμου Αμυνταίου για την τροφοδοσίαμε θερμική ενέργεια του τοπικούδικτύου τηλεθέρμανσης.

Η χρηματοδότηση του «ΠρέσπαPass» για 5.000 άτομα. Πρόκειται για οικονομικήενίσχυσηπου θα δοθεί υπέρ του τοπικούτουρισμού, θερινού (Ιουλίου - Αυγούστου) και χειμερινού (Ιανουάριου - Φεβρουάριου)

Η στεγαστικήσυνδρομήτων πληγέντωνκατοίκων του Αγ. Γερμανού

Η υποστήριξηαιτημάτων του ΔήμουΠρεσπώνγια συμμετοχή του σε διασυνοριακάπρογράμματαΠολιτικήςΠροστασίας της Ε.Ε με τις 2 γειτονικέςχώρες

Η ασφαλτόστρωσηαγροτικών και επαρχιακώνοδώντων ΔήμωνΠρεσπών και Φλώρινας που έχουνυποστείζημιές από φυσικέςκαταστροφές

Η επισκευήγεφυρώνστη περιοχή της Φλώρινας και

Η εξέτασηπρογραμμάτωνσυντήρησηςνεοκλασσικώνκτιρίων στο ιστορικόκέντρο της πόλης.

Τέλος, οΣταύρος Παπασωτηρίουευχαρίστησε τον Χρ. Τριαντόπουλο για την επικείμενη διοργάνωση ημερίδας στο Δήμο Πρεσπών με τίτλο «ΚλιματικήΚρίση – ΦυσικέςΚαταστροφές και ΚρατικήΑρωγή» στην οποία θα συμμετάσχουν πολιτικοί, επιστήμονες και υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των συναρμόδιων υπουργείων.