Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μια μόνο εταιρεία για το απαιτητικό έργο του 1,5 εκ. ευρώ στο Πισοδέρι, με μηδενική έκπτωση - Γιατί αποκλείστηκαν οι άλλες δυο


-Για τον ανάδοχο του έργου στο Πισοδέρι 1, 47 εκ ευρώ αποφάσισε η Περιφερειακή Επιτροπή.

-Ο διαγωνισμός έγινε με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και προσκλήθηκαν τρεις εταιρείες.

Καμία δεν υπέβαλε προσφορά ενώ οι δυο μόνο κατέθεσαν τεχνική έκθεση με επισημάνσεις για τη δυσκολία του έργου.

-Στη δεύτερη φάση προσκλήθηκε μόνο η μία εκ των δύο που κατέθεσαν παρατηρήσεις που έχει και λατομείο.

-Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Γκοβεδάρος η πρώτη εταιρεία δεν ενδιαφέρθηκε, ενώ η δεύτερη ζήτησε νέα μελέτη κάτι που θα καθυστερούσε το έργο ως και πέντε μήνες .

Ε-ν τέλει αποφασίστηκε να γίνει το έργο από αυτήν που σέβεται την αρχική μελέτη του έργου και το χρόνο των τεσσάρων μηνών.

-Το έργο είναι δύσκολο όπως αναφέρθηκε , έχει θέματα γεωτεχνικά και

θα γίνει νέα έρευνα.

-Αν η αντοχή του εδάφους δεν είναι ικανοποιητική , θα υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο θεμελίωσης των συρματοκιβωτίων.

-Τέθηκαν ερωτήματα από μέλη της επιτροπής για τα κριτήρια επιλογής μιας μόνο εταιρείας, γιατί δεν ζητήθηκαν προσφορές από τις άλλες δυο , γιατί δεν υπάρχει πρακτικό αξιολόγησης που εν τέλει καλούν μόνο μια εταιρεία με μηδενική έκπτωση στο έργο.

-Το έργο αφορά την αποκατάσταση της κατάρρευσης τοίχου αντιστήριξης που συγκρατούσε επίχωμα της οδού, που βρίσκεται στο 22ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού αρ 2 Φλώρινας-Καστοριάς εντός του οικισμού Πισοδερίου Φλώρινας, που αποσκοπεί στην κατασκευή νέου επιχώματος και τοίχου αντιστήριξης για να εξασφαλιστεί η επαναφορά του οδοστρώματος στην πρότερη κατάσταση και της κυκλοφορίας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

prlogos.gr