Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΧΡΥΣΟ Ο ΣΑΜΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟ Ο ΣΕΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΝ ΤΟΥ ΠΡΙΛΕΠ

Εξαιρετική εμφάνιση έκαναν τα παιδιά της Φλώρινας που πήραν μέρος στο διεθνές όπεν του Πρίλεπ της Βόρειας Μακεδονίας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής στην κατηγορία Κ15 και το χάλκινο μετάλλιο ο Μάριος Σερίδης στην κατηγορία Κ13.

Οι αγώνες διεξήχθησαν το Σάββατο 24/2/2024 στο Πρίλεπ και πήραν μέρος 60 παιδιά από 7 χώρες: Β. Μακεδονία, Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι αθλητές μας Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, Αναστάσιος Σερίδης, Μάριος Σερίδης, Παντελής Μιχαηλίδης και Φανή Μητροπούλου. Επίσης στην αποστολή ήταν και ο αθλητής της Κοζάνης Εμμανουήλ Πογιατζής. Τα παιδιά συνόδευε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λυγούρας Γεώργιος και γονείς των παιδιών.

Ασταμάτητος ήταν ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής. Στην κατηγορία του Κ15 έφτασε αήττητος στον τελικό, όπου αντιμετώπισε αθλητή από την οικοδέσποινα χώρα. Παίζοντας συγκεντρωμένα επιβλήθηκε του αντιπάλου του 3-1 και κατέκτησε τον τίτλο. Στην κατηγορία Κ19 ο Χρυσοβαλάντης έφτασε μέχρι την 8άδα.

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Μάριος Σερίδης, αγωνιζόμενος στην κατηγορία Κ13. Κατέκτησε την 3η θέση με πολύ καλές εμφανίσεις. Στην κατηγορία Κ15 σταμάτησε στην 8άδα.

Η 9χρονη Φανή Μητροπούλου αγωνίστηκε στην κατηγορία Κ13 και κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση έφτασε μέχρι την 8άδα. Στην 8άδα της Κ13 και στην 16άδα της Κ15 σταμάτησαν ο Παντελής Μιχαηλίδης και ο Μανώλης Πογιατζής. Ο Αναστάσης Σερίδης έπαιξε στην κατηγορία Κ19 και αποκλείστηκε από τους ομίλους.

Συμπερασματικά, οι αγώνες αποτέλεσαν μία πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά μας να δώσουν πολλούς αγώνες αντιμετωπίζοντας αθλητές από άλλες χώρες και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Η διεθνής αυτή εμπειρία θα τους φανεί χρήσιμη για την αθλητική τους ανάπτυξη.

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την επίδοσή τους και ευχαριστούμε πολύ τον τοπικό σύλλογο PPK Mladost96 για την άψογη φιλοξενία και οργάνωση των αγώνων.