Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών

Με τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθηγητή κ. Φωκίωνα Παπαθανασίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και υπεύθυνο του Γραφείου Εθελοντισμού κ. Μιχάλη Χάτζιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς θέματα συνεργασιών και κοινών δράσεων των δύο πλευρών. Κυρίαρχο θέμα αυτό της υποστήριξης, από την πλευρά της δημοτικής αρχής, στην προσπάθεια ίδρυσης του δεύτερου τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής.

Παράλληλα, συζητήθηκαν η συνεργασία σε διάφορα προγράμματα που εμπίπτουν στο γνωστικό αντικείμενο της Σχολής, η συνεργασία του Γραφείου Εθελοντισμού με την ομάδα εθελοντισμού των φοιτητών, οι κοινές δράσεις στο αγρόκτημα της Σχολής σε συνεργασία με σχολεία και άλλους φορείς, η διοργάνωση ημερίδας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Σχολής, η ανάγκη συντήρησης και επισκευών των εγκαταστάσεων της Σχολής κ.ά.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γιαννάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία και τα αποτελέσματα που αυτή έχει για τους φοιτητές, το ακαδημαϊκό και λοιπό προσωπικό της Σχολής και συνολικά για την κοινωνία της Φλώρινας.

"Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τη συνεργασία μας και να προσφέρουμε, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη φοίτηση και τη διαμονή στην πόλη μας των φοιτητών του Πανεπιστημίου, αλλά και να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις Σχολές μας, που αποτελούν πνεύμονα ζωής" δήλωσε χαρακτηριστικά.