Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Το Λάθος Αστέρι

Η 16χρονη Χέιζελ γνωρίζει σε μια ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών τον Γκας και ξεκινά μαζί του μια ζεστή φιλία, την οποία διστάζει να εξελίξει σε ερωτική σχέση εξαιτίας της ασθένειάς της

Μετά την αποτυχία του «Eragon» και την επιτυχία του «Λυκόφωτος», ο παραγωγός Γουίκ Γκόντφρι δεν δίστασε να ποντάρει σε άλλο ένα νεανικό λογοτεχνικό μπεστ σέλερ (ακολουθεί και η σειρά του «Maze Runner»), το εκδοτικό σουξέ του 2012 «Το λάθος αστέρι» του Τζον Γκριν. Ένα καινούργιο «Love Story» με στόχο το κοριτσίστικο κοινό, το βιβλίο έχει για ηρωίδα τη 16χρονη­ Χέιζελ, η οποία γνωρίζει τον Γκας σε μια ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών. Αισιόδοξος κι εξωστρεφής, μοιάζει να έχει συμβιβαστεί απόλυτα με το κομμένο από το γόνατο και κάτω πόδι του. Βαριά άρρωστη και σε πειραματική θεραπεία εκείνη, ξεκινά μαζί του μια ζεστή φιλία, την οποία διστάζει να εξελίξει σε ερωτική σχέση εξαιτίας της ασθένειάς της. 
Βαρύ, μα συγκινητικό το θέμα­, στα χέρια του Γκριν αλλά και του 35χρονου σκηνοθέτη Τζος Μπουν («Όλα για την Αγάπη», με τους Γκρεγκ Κινίαρ και Τζένιφερ Κόνελι) ξεκινά σε «κόντρα τέμπο» – σαν μια αντισυμβατική ρομαντική κομεντί.