Η πιπεριά είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο, ποώδες και
θαμνώδες φυτό του γένους Capsicum. Ανήκει στην τάξη Στρυχνώδη (Solanales) της
οικογένειας Στρυχνοειδών (Solanaceae). Η πιπεριά υπάρχει σε 50 περίπου
είδη ανά τον κόσμο, άλλοτε με γλυκούς και άλλοτε με καυτερούς καρπούς.
Οι πιπεριές είναι απ’ τα πιο ευρέως καλλιεργημένα και
αξιοποιημένα φυτά, τόσο για τις γαστρονομικές εφαρμογές τους, όσο και για τις
ιδιότητες των βιοενεργών συστατικών τους, που μπορεί να έχουν ακόμα και
φαρμακολογικές προεκτάσεις. Είναι ένα τρόφιμο που αν το εκμεταλλευτείς σωστά,
μπορεί να απογειώσει τα γεύματά σου αλλά και την υγεία του οργανισμού σου!
Οι πιπεριές (Capsicum) είναι ένα γένος φυτών της
οικογένειας των Στρυχνοειδών και της τάξης των Στυχνωδών. Είναι ιθαγενές της
Αμερικής, όμως μετά την επονομαζόμενη Κολομβιανή Ανταλλαγή (Columbian Exchange)
διαδόθηκε και καλλιεργήθηκε ανά τον κόσμο.
Το Taste Atlaς έκανε ένα «διαγωνισμό» για τις πιο
γνωστές ευρωπαϊκές πιπεριές και η πιπεριά της Φλώρινας κατέλαβε την τρίτη θέση.
hellasjournal.com