Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Για το Φράγμα Νεστορίου η συνάντηση του Περιφερειάρχη με Σταϊκούρα

-Η επανεκκίνηση κατασκευής του Φράγματος Νεστορίου συζητήθηκε στην συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα στην οποία συμμετείχαν η Βουλευτής Π.Ε. Καστοριάς (Ν.Δ.) Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.

-Στην συζήτηση αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών με πρώτη εξέλιξη την εκκαθάριση της εργολαβίας εντός του επόμενου διμήνου. Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα διερευνηθεί η δυνατότητα και η πιθανότητα υποκατάστασης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

-Επίσης σε ανάλογη συνάντηση, εντός δύο μηνών, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, ήτοι ο τρόπος ένταξης στο πρόγραμμα της νέας ΚΑΠ καθώς και η διαδικασία χειρισμού του συνόλου του έργου, συμπεριλαμβανομένου του αρδευτικού, του αγωγού μεταφοράς νερού για τον εμπλουτισμό της Λίμνης Καστοριάς κλπ.