Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΕΚΑΡΗ

Άκρως επιτυχημένη ήταν η παρουσία των Ακαδημιών των Σαρισών στο 5ο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που διεξήχθη στην Βέροια το διήμερο 13-14/1/2024.

Στο 5ο Όπεν της σεζόν πήραν μέρος 248 αθλητές/τριες από 43 σωματεία της χώρας. Οι Ακαδημίες των Σαρισών Φλώρινας είχαν την μεγαλύτερη αποστολή από όλους τους συλλόγους με 23 παιδιά, που αγωνίστηκαν σε έξι από τις οκτώ ηλικιακές κατηγορίες που σχηματίστηκαν. Μάλιστα, πολλά παιδιά έπαιξαν για πρώτη φορά σε αγώνες παίρνοντας τις πρώτες τους αγωνιστικές εμπερίες.

Τα παιδιά συνόδεψαν και καθοδήγησαν οι προπονητές Λίβιου Πρεντοάικα και Αναστάσης Σερίδης.

Τη μεγάλη διάκριση γνώρισαν η Γεωργία Σπανού και η Παναγιώτα Τσέκαρη, που ήταν τα μόνα παιδιά που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών. Η Γεωργία στην κατηγορία των κορασίδων (Κ15) κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις έφτασε αήττητη στον τελικό, όπου αντιμετώπισε αθλήτρια από τα Χανιά. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες με την Χανιώτισα αθλήτρια να επικρατεί 3-2 και την Γεωργία να κατακτά την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Η Παναγιώτα επίσης έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της φέτος. Αγωνιζόμενη στην κατηγορία μίνι παγκορασίδες (Κ11) έχασε μόνο έναν αγώνα, στον ημιτελικό, που της στέρησε την είσοδο στον τελικό. Τελικά αγωνιζόμενη για την τρίτη θέση επικράτησε της αντιπάλου της 3-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πολύ καλές εμφανίσεις είχαμε και από τα άλλα μας παιδιά. Στην οχτάδα των κατηγοριών τους έφτασαν οι: Κων/νος Σωτηρίου, Μάριος Σερίδης, Κατερίνα Νικολάου, Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής.

Στον όμιλο παρηγοριάς για τις μίνι παγκορασίδες χρυσό μετάλλιο πήρε η Φανή Μητροπούλου, αργυρό η Ολυμπία Οικονομίδου και χάλκινο η Μαρία Κουγιουμτζόγλου.

Αναλυτικά οι θέσεις των παιδιών μας:

Έφηβοι (Κ19): Κων/νος Σωτηρίου 7ος

Παίδες (Κ15): Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής 5ος

Κορασίδες (Κ15): Γεωργία Σπανού 2η, Παρασκευή Σπανού 10η

Παμπαίδες (Κ13): Μάριος Σερίδης 7ος, Βαγγέλης Χρυσοστομίδης 12ος, Παντελής Μιχαηλίδης 21ος, Βασίλης Χρυσοστομίδης 24ος, Σάββας Κοϊμτσίδης 29ος, Ζήσης Πανάς 49ος

Μίνι Παμπαίδες (Κ11): Ιάσων Ηλιάδης 27ος, Βασίλης Νικολάου 30ος

Μίνι Παγκορασίδες (Κ11): Παναγιώτα Τσέκαρη 3η, Κατερίνα Νικολάου 5η, Φανή Μητροπούλου 13η, Ολυμπία Οικονομίδου 14η, Μαρία Κουγιουμτζόγλου 15η, Ελένη Μίγκου 16η, Μαρία Δάικου 18η, Ιωάννα Ανδρεάδη 19η, Ραφαηλία Εμμανουηλίδου 21η, Αγγελική Αδαμίδου 22η, Μαρία Ψάλτη 23η.

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα μπορούμε να πούμε πως οι ακαδημίες των Σαρισών αποδεικνύονται για άλλη μία φορά πολύ παραγωγικές με ποιότητα αθλητών και με μεγάλη προοπτική για μία επιτυχημένη αθλητική πορεία στο μέλλον.

Πολλά συγχαρητήρια στους νικητές και  σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν με πάθος και στον προπονητή τους Liviu Predoaica!!!

SARISES VICTA!!!