Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Πες το Ελληνικά… Εντοπίζω!

-Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και προσπαθώ να κατανοήσω την απόφαση του Δημάρχου κ. Γιαννάκη, (Δεκέμβριος 2023) για την τοποθέτηση εννέα νέων αντιδημάρχων σε μια μικρή πόλη όπως η Φλώρινα.

-Αυτός ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός είναι "νόμιμος", παρά ταύτα όμως, τούτος ο αριθμός μεταβάλλει αυτό το πολιτικό αξίωμα σε υποδεέστερο και το λέω αυτό διότι, άλλο είναι ένας, άλλο τρείς και άλλο δεκατρείς, (φανταστείτε να είχαμε ένα Σύνταγμα με  εννέα Αντισυνταγματάρχες, τι νόημα και αξία θα είχαν).

-Ακόμα περισσότερο αυτό που με ανησυχεί είναι η σύντομη θητεία τους, μόλις ένας χρόνος, έτσι στα πέντε χρόνια από εννέα αντιδημάρχους ανά έτος συνολικά θα έχουμε σαράντα πέντε διατελέσαντες, με μειωμένο κύρος και αίγλη λόγου υπεράριθμων διορισμών. 

-Οι μισθοί όλων των τοποθετημένων αντιδημάρχων (αν αφαιρέσουμε του δυο άμισθους) στην πενταετία, μπορεί να φτάσει και το ένα  εκατομμύριο ευρώ! τους μισθούς φυσικά θα κληθούν να τους πληρώσουν οι φορολογούμενοι δημότες, και κατ΄ επέκταση οι Έλληνες φορολογούμενοι.-

Υ.Γ: Ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να κάνει δημόσιες σχέσεις με την εξουσία, αντίθετα θα πρέπει να ασκεί "κριτική", διότι η "ελεγχόμενη" εξουσία κάνει τα λιγότερα λάθη.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ