Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Όλγα Κεφαλογιάννη και Σταύρος Παπασωτηρίου για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου

Σε σημερινή συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. Σταύρο Παπασωτηρίου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξητου Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου.

Ξεκινώντας από τις τρέχουσεςεπιθεωρήσεις της ΕΒΕΤΑΜ σε χιονοδρομικάκέντρα της ΒόρειαςΕλλάδαςυπογραμμίστηκε ότι με την ολοκλήρωσή τους θα επιβεβαιωθεί η ασφαλήςλειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικούεξοπλισμού τους για την οποίαείναι γνωστά στους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Σε σχέση με την αναβάθμιση των υποδομώντου ΧιονοδρομικούΚέντρουΒίγλας – Πισοδερίου, ο Σταύρος Παπασωτηρίουσυνεχάρη την ΌλγαΚεφαλογιάννη για τη πρόσφατηπροκήρυξη από τουπουργείοΤουρισμού νέουπρογράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης,προϋπολογισμού55 εκατ. ευρώμε δυνητικούςδικαιούχουςχιονοδρομικάκέντραόλης της χώρας.

Με δεδομένο ότι οι πόροι θα διατεθούνβάσεισειράςπροτεραιότητας των αιτήσεων, ο Σταύρος Παπασωτηρίουεπεσήμανετην ανάγκηάμεσηςυποβολής επενδυτικών σχεδίων προκειμένου να ενταχθούνέγκαιρα τα έργααναβάθμισηςυποδομώνπου ζητούνοι φορείς διαχείρισης χιονοδρομικών κέντρων.

Η αρμόδιαυπουργόςΌλγαΚεφαλογιάννηδεσμεύθηκε για την γρήγορηολοκλήρωση των σχετικώνγραφειοκρατικώνδιαδικασιών με στόχονα επιταχυνθεί η τουριστικήανάπτυξηορεινώνπεριοχών όπως η Φλώρινα.