Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Σύλληψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γίνεται;

-Μια γυναίκα από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας έμεινε για δεύτερη φορά έγκυος περίπου δέκα ημέρες μετά τη σύλληψη της κόρης της! Μάλιστα, οι δύο εγκυμοσύνες προέκυψαν από την ίδια σεξουαλική επαφή.

-Το ιατρικό φαινόμενο είναι τόσο σπάνιο που έχει καταγραφεί μόλις δέκα φορές στο παρελθόν

-Η Κέιτ και ο Πίτερ Χιλ υποδέχτηκαν τα δύο κοριτσάκια τους τον περασμένο Δεκέμβριο. Το ζευγάρι δυσκολευόταν να κάνει παιδί, αφού η Κέιτ είχε διαγνωστεί με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Η ορμονική θεραπεία που έλαβε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πάθηση οδήγησε σε επιτυχή σύλληψη και μάλιστα... διπλή!

-Οι δύο εγκυμοσύνες προέκυψαν με απόσταση 10 ημερών η μία από την άλλη. Το φαινόμενο ονομάζεται εγκύηση ή επικύηση (superfetation) και έχει περιγραφεί πριν αρκετούς αιώνες από τον Ιπποκράτη ως «η σύλληψη που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

-Η διπλή εγκυμοσύνη τής Κέιτ προέκυψε λόγω της απελευθέρωσης ενός δεύτερου ωαρίου ενώ το πρώτο είχε ήδη γονιμοποιηθεί, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail . Μάλιστα, τα σπερματοζωάρια του Πίτερ κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανά για δέκα ημέρες μετά τη σεξουαλική επαφή ώστε να γονιμοποιήσουν και το δεύτερο ωάριο!

-Τα δύο κοριτσάκια, Σάρλοτ και Ολίβια, γεννήθηκαν με διαφορετικό βάρος και ύψος και έχουν διαφορετική ομάδα αίματος.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr