Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Μέτρα στήριξης και για όσους ζεσταίνονται με ρεύμα

Επίδομα θέρμανσης και στο ηλεκτρικό ρεύμα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη διεύρυνση της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης και στα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση ηλεκτρικές συσκευές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πολιτών τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από τον κ. Σκυλακάκη και την υφυπουργό Περιβάλλονοτος και Ενέργειας κ. Σδούκου.

Όπως είπε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Πρόσθεσε ότι αν από τη νέα χρονιά ξεφύγουν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων θα επανεξεταστεί νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα θα καλύπτει τις καταναλώσεις ρεύματος που θα γίνουν από τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο του 2024 και εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο καθώς και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν.