Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ… χθές και σήμερα!

-Καπέλο – το απόλυτο αξεσουάρ που ανά τους αιώνες έχει ζήσει στη χώρα μας πολλές και διαφορετικές ζωές. Από απαραίτητο για την ολοκλήρωση ενός outfit ανδρών και γυναικών χειμώνα – καλοκαίρι, έφτασε να εξοβελίζεται από τους καλόγερους και τις κρεμάστρες ως σύμβολο εκκεντρικότητας.

-Σήμερα αν τολμήσεις να φορέσεις ένα fedora ή ένα bowler, ειδικότερα το χειμώνα, όλα τα μάτια καρφώνονται πάνω σου. Το καλοκαίρι το καπέλο παίρνει άφεση αμαρτιών, καθώς ο έντονος ήλιος επιβάλει τη χρήση του. Δυστυχώς όμως, πολλοί είναι εκείνοι που λησμονούν ότι τα καπέλα, ειδικότερα όταν είναι μάλλινα ή τσόχινα, μας κρατούν επίσης ζεστούς τον χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα εξυψώνουν και το πιο απλό ντύσιμο.

-Ψάθινα, μεταξωτά, υφασμάτινα ή από τσόχα,  με βέλο ή χωρίς, τα καπέλα είναι  αξεσουάρ πολυτελείας που όμως συμπληρώνουν ιδανικά την εμφάνισή μας.

-Φτιάχτηκαν για προστασία από τον ήλιο ή το κρύο, αργότερα αποτελούσαν ένδειξη πλούτου, κοινωνικής θέσης αλλά και καλού γούστου.

-Σήμερα είναι η απόλυτη εμμονή κάθε fashionista, αν και πλέον υπάρχουν μεγάλες εταιρείες και αλυσίδες ρούχων όπου μπορείτε να βρείτε καπέλα σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά και πολύ υψηλές, να ξεπερνάν τα 500 ευρώ!.-