Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Αυξήσεις αποδοχών σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους με στόχο καθαρό μέσο μισθό 1500 Ευρώ εντός τετραετίας»

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή από τη ΝΔ το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου που περιλαμβάνει αυξήσεις για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔΣ ταύρος Παπασωτηρίουαναφέρθηκε στηνάμεση υλοποίηση από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ «με το καλημέρα» των μισών από τις οικονομικές δεσμεύσεις του προεκλογικούπρογράμματος της.

ΟΣταύροςΠαπασωτηρίουυπογράμμισε ότιπρόκειται για δεσμεύσειςκοστολογημένεςπροεκλογικά, με ακρίβεια και διαφάνειακαθώς η ΝΔ ήταν το μόνοκόμμαπου κατέθεσε στον Ελληνικόλαόαναλυτικόπρόγραμμα του τι θα κάνει μετά τις εκλογές, και όντως το κάνει.Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε:

«Θα ήθελα να σταθώ πρώτα από όλα στις πρόσθετες εισοδηματικές ενισχύσεις που έρχονται από 1/1/2024 με την αύξηση μισθών όλωντων δημοσίων υπαλλήλων.

Πρόκειται γιαετήσιααύξησηαποδοχών κατά 6,8% που εντάσσεται στο φιλόδοξοστόχο που έθεσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά: την αύξηση δηλαδήτων μισθώνδημοσίου και ιδιωτικού τομέα πάνω από 25% εντός της επόμενης τετραετίας. Το παρόννομοσχέδιο -μέσα από τις προβλεπόμενεςμισθολογικέςωριμάνσεις- θα οδηγήσει σε μέσο καθαρό μισθόύψους1.500€ ως το 2027 και για το Δημόσιο».

ΟΣταύροςΠαπασωτηρίουεπίσηςαπαρίθμησετις πρόσφατεςεισοδηματικές ενισχύσειςπου έφερεηπροηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ στους δημοσίους υπαλλήλους όπως:

η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

η κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και

η αναπροσαρμογή του ειδικού μισθολογίου των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ.

Με τηνίδιαλογικήτου «τα είπαμεπροεκλογικά, τα κάνουμεάμεσαπράξη»,η κυβέρνηση της ΝΔ λαμβάνεισειράκαι άλλωνοικονομικών μέτρων όπωςείναι:

Η αύξηση από 1/1/24του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που αφορά  περισσότερους από 1,3 εκατ. φορολογούμενους.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσεςκατοικίες ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες.

Η θέσπιση από 1/9/23 του YouthPass ύψους 150 ευρώ για νέους 18 και 19 ετών, ενός μόνιμου μέτρου που αφορά 200.000 νέους.

H παράταση της ενίσχυσης του Market Pass για επιπλέον 3 μήνες, μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Η αύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που είναι έγγαμοι ή έχουν παιδιά.

Η αύξηση κατά 30% του επιδόματος παραμεθορίου που αφορά πάνωαπό 21.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματοςκαθώς και

Η οριστική απαλλαγή από τη συμμετοχή στη δαπάνη φαρμάκων 200.000 πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ.

Ακολουθεί βίντεο>>

https://www.youtube.com/watch?v=fdR3Z_R8fHk&t=1s