Πολλές φορές βαριέμαι να πλύνω κατευθείαν το λερωμένο τηγάνι ή την κατσαρόλα, γι' αυτό και τα λίπη ξεραίνονται κάνοντας την μετέπειτα δουλειά ακόμα δυσκολότερη.
Η λύση που προτείνω μπορεί να
μην εντυπωσιάζει, αλλά την είδα σε κινέζικο εστιατόριο όπου οι
μάγειρες έτρεχαν πανικόβλητοι να προλάβουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.
Τρόπος καθαρίσματος
1. Όταν τελειώνει το
μαγείρεμα με το τηγάνι αφήστε το νερό της βρύσης να τρέξει μέχρι να γίνει
ζεστό. Εναλλακτικά βάλτε το βραστήρα να ζεσταίνει μία ποσότητα νερού (Περίπου 2
ποτήρια).
2. Αδειάζουμε το τηγάνι από
το φαγητό.
3. Ρίχνουμε με προσοχή 2
ποτήρια ζεστό νερό στο τηγάνι. Προσοχή : Μόνο ζεστό νερό κι όχι κρύο
4. Με ανοιχτή τη φωτιά του
ματιού, βάζουμε στο τηγάνι ένα σφουγγάρι πιάτων και μικρή ποσότητα
απορρυπαντικού πιάτων
5. Με μία ξύλινη κουτάλα
κάνουμε κυκλικές κινήσεις με το σφουγγάρι στα εσωτερικά τοιχώματα του τηγανιού
Το ζεστό νερό και η αναμμένη
φωτιά, θα αφαιρέσουν τα ήδη μαλακά λίπη, με τις πρώτες
κιόλας κινήσεις. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά και αφήστε να στεγνώσει φυσικά.
Καλή επιτυχία !
ΠΗΓΗ: tospitakimou.gr